2022-10-09
今次嚟到铜锣湾呢间Layback Cafe🦥 一上到去就已经感受到温馨小店感觉☺️首先最入有个可爱熊仔榻榻米区 天花仲吊住好igable嘅月球灯🌕餐厅好贴心 每张台都有篮可以放嘢 不过唯独坐得有啲逼夹 环境有啲嘈 当日咁啱左右两台都庆紧生 好有缘🥳而且佢哋pet-friendly 大家可以带埋宠物嚟🐶-🥭香脆炸鸡芒果汉堡 $158芒果配炸鸡真系初体验 炸鸡望落同正常炸鸡冇分别😉但其实用咗新加坡牌子TiNDLE出嘅植物鸡肉 所以系素burger嚟架🤪唔系好多间餐厅可以食到TiNDlE嘅鸡肉咋 素鸡肉食落口感较硬身 质感似麦乐鸡 配埋面头酸酸甜甜嘅原粒芒果🥭同埋辣辣地嘅千岛酱 好开胃 -🍗霹雳霹雳烤法国春鸡 $188非常好奇点解菜名叫霹雳霹雳🤣直至食到春鸡旁边个酱几惹味👀问咗厨师先知原来系Nando’s出品嘅葡式烤鸡霹雳辣酱😯就明白点解叫霹雳霹雳🤣春鸡平摊方便切开 食落好浓香草味 脆脆鸡皮吸收晒烤焗精华 鸡髀肉质尤其嫩滑 挤埋柠檬汁🍋酸酸地更刺激食欲-🍰伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 $78餐厅自家制嘅蛋糕😙呢款绝对有惊喜😍伯爵茶芝士蛋糕面头仲有一层厚身嘅伯爵茶奶盖 一放入口已经充满幸福感觉🥰伯爵茶味
🥭香脆炸鸡芒果汉堡 $158
🍗霹雳霹雳烤法国春鸡 $188
🍰伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 $78
餐厅自家制嘅蛋糕😙呢款绝对有惊喜😍伯爵茶芝士蛋糕面头仲有一层厚身嘅伯爵茶奶盖 一放入口已经充满幸福感觉🥰伯爵茶味好浓郁 芝士蛋糕质感偏实净 不过伯爵茶味同芝士味平衡得好好😋推荐大家叫嚟试!
☀️Tropical Sunshine $78
(Pineapple, Banana, Mango, Peach)
虽然沙冰加咗四款水果😗但系香蕉同芒果味道比较出 菠萝同蜜桃味唔太饮到🧐$78嚟讲价钱有啲进取 同埋个杯垫凹凹不平好危险🤭
🍵宇治抹茶草莓鲜奶 $68
抹茶配草莓呢个配搭几新鲜🤓卖相亦几吸引 抹茶味道ok 奶味会较重 个人钟意呢杯多过沙冰🙈