Bochord

好朋友11月生日,我上网睇到铜锣湾有间图书馆装修既精致法国餐lunch set 性价比好高,第一次食Fine dining 一定要著靓小小出席先。我哋食左:4 course Meal 💰468 for one 🍴French Duck Breast Tartare呢个菜式造型好吸精,面头插满左不同既鲜花💐薄薄既春卷皮包住满满既鸭肉,鸭肉系肉丝。🍴Cedar Smoked Salmon & Raw Tuna烟熏三文鱼加埋香草做点缀,摆盘仲有荷叶同埋鲜花好有心思。🍴Hummus & Artichoke Bisque浓滑既汤系鹰嘴豆泥菜蓟搅拌,冇草青味。🍴Red Wood Charcoal Grilled U.S Prime Beef 🥩 Flank Steak (Medium Well)x2牛肉油脂分布平均,肥瘦均称。薯菜口感似千层糕,两边轻轻一煎,面头仲有几块白松露超级正。🍴Chestnuts 浓浓既栗子挞配以金箔更矜贵,栗子挞入边加有轻微的酒做点缀。🍴Lemongrass Mango Mousse Cake芒果慕丝蛋糕做型精致,芒果,配埋柠檬草口感清新。Earl Grey Tea ☕️

我哋食左:

4 course Meal 💰468 for one

🍴French Duck Breast Tartare

烟熏三文鱼加埋香草做点缀,摆盘仲有荷叶同埋鲜花好有心思。

🍴Hummus & Artichoke Bisque
浓滑既汤系鹰嘴豆泥菜蓟搅拌,冇草青味。

🍴Chestnuts
浓浓既栗子挞配以金箔更矜贵,栗子挞入边加有轻微的酒做点缀。

🍴Lemongrass Mango Mousse Cake
芒果慕丝蛋糕做型精致,芒果,配埋柠檬草口感清新。

Earl Grey Tea ☕️ 💰78
食完咁多野再饮Ear grey Tea ,可以坐一个下午

总结:Bochord环境复古,仲可以望到维港海景,食物精致,高质。服务一流,我哋食左五个钟,朋友话下次再嚟,或者下次可以考虑睇维港夜景。

📍 Bochord (铜锣湾)
铜锣湾告士打道280号世贸中心11楼1101号舖

2人总数💰1116(已包括加一服务)人均💰558

#bochord #维港靓景#世贸中心 #chill爆#铜锣湾#铜锣湾餐厅#铜锣湾好去处 #渡假 #香港餐厅推介 #bochordhk #hkfood#finedining #法国菜