作为Cafeholic,一直都不断试唔同嘅Café。仲记得第一次见到佢嘅Menu有蟹粉料理觉得超神奇,就带埋平时唔系好去Café嘅屋企人一齐试吓。屋企人食完都大赞个蟹粉拌面出色,都未食完就同我讲话下次要嚟试吓个汉堡,卖相好靓。‣ 生拆蟹粉拌北京拉面 $298幼面煮得啱啱好,系我钟意较为软淋嘅口感。每一啖你都食到蟹粉嘅鲜甜,仲有蟹肉嘅香,满满嘅一大碟真系唔系讲笑。金黄色嘅蟹粉同白色嘅蟹肉真系相映成趣,视觉同味觉都带嚟享受,真系不得了。极度推荐大家嚟试,超级有诚意嘅一道菜。‣ 龙虾扁意粉 $328扁意粉煮得啱啱好,弹牙有嚼劲。龙虾肉鲜甜弹牙,而本身酱汁都够晒浓郁香滑,同意粉真系完美结合。隔离伴碟嘅车厘茄酸酸甜甜,解腻一流,同时又令整体味道更加丰富。虽然扁意粉已经好出色,但系我觉得另一个主菜更加惊喜。‣ 日本和牛粒配喜马拉雅山岩盐 $128佢啲肉多到我觉得佢真系成块牛扒嘅份量嚟,对我嚟讲真系可以话系第三个主菜。和牛粒嘅肉质都几唔错,几香牛味。搭配岩盐一粒粒嘅口感,都真系好满足。‣ 开心果Dirty $78饮第一啖嘅时候觉得咖啡好香浓,相当容易入口,而围边嘅开心果同朱古力酱啱啱好可以中和到浸苦

‣ 生拆蟹粉拌北京拉面 $298

‣ 龙虾扁意粉 $328

‣ 日本和牛粒配喜马拉雅山岩盐 $128

‣ 开心果Dirty $78
饮第一啖嘅时候觉得咖啡好香浓,相当容易入口,而围边嘅开心果同朱古力酱啱啱好可以中和到浸苦涩味。其实就咁望杯嘢饮都觉得相当精致,正正因为佢唔甜,先更加突显到咖啡本身嘅香。

‣ Tropical Sunshine $78
杯奶昔其实几足料,饮第一啖嘅时候都觉得好精神,相对上比较重香蕉味,但系你细味下,就会发觉其实佢嘅芒果味都几重,轻轻带啲桃,大热天时饮真系冇得弹。

‣ Tiramisu $68
觉得佢嘅Tiramisu超级有诚意,睇得出系自家制。Mascarpone cheese嘅调味都相当唔错,香滑细腻,甜度适中。酒味相对上比较淡,但系咖啡味就香浓好多。每个人口味唔同,只系睇吓你钟意边样嘢多啲。
  • 生拆蟹粉拌北京拉面
  • tiramisu