2024-11-19
浦东蒲西 铜锣湾楼上上海菜最近我去咗铜锣湾一间专做上海菜嘅餐厅,真系俾我惊喜!今次我特别推介佢哋嘅「葱香鸦片鱼头」,呢道菜名就已经好有吸引力,因为食完之后真系会令人上瘾!!葱香鸦片鱼头 $388鱼头嘅肉质鲜嫩,配合葱香味,食落去非常入味。汤底清澈而鲜美,令人每一口都想再来一口,真系好好味!无锡脆鳝$128 脆鳝外脆内嫩,酱汁更是香浓,食落去好有层次感,亦都系一个唔错嘅选择。酸辣汤 每位$58汤底酸辣适中,虾仁新鲜,海参口感滑溜,非常开胃,绝对系开餐前嘅好选择。蟹肉羹 每位$68豆腐滑顺,蟹肉鲜甜,整碗羹食落去好有满足感,暖心又暖胃。手工樟茶鸭(半份)$200鸭肉味道浓郁,肉质嫩滑,搭配樟茶香气,食落去令人陶醉,真系唔可以错过!鸡油豆苗$188豆苗鲜嫩,鸡油嘅香味令整道菜更加提升,清爽又有滋味。😋静静鸡指数 🐥🐥🐥🐣🥚🔂再偷食指数 ✅✅✅✅☑️💲减荷包指数 💸💵💵💵💵——————————————————店舖资料📍 铜锣湾开平道1号Cubus 5楼#eatstealthily #静静鸡食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #ho
铜锣湾楼上上海菜
葱香鸦片鱼头 $388
无锡脆鳝$128
酸辣汤 每位$58
蟹肉羹 每位$68
豆腐滑顺,蟹肉鲜甜,整碗羹食落去好有满足感,暖心又暖胃。
手工樟茶鸭(半份)$200
鸡油豆苗$188
豆苗鲜嫩,鸡油嘅香味令整道菜更加提升,清爽又有滋味。
😋静静鸡指数 🐥🐥🐥🐣🥚
🔂再偷食指数 ✅✅✅✅☑️
💲减荷包指数 💸💵💵💵💵
——————————————————
店舖资料
📍 铜锣湾开平道1号Cubus 5楼
#eatstealthily #静静鸡食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #hkig #hkfoodie