2023-09-13
📍铜锣湾-渔火海鲜刺身火锅🍲 琴日夜晚突然间有兴致想去食海鲜火锅❤️✨一出地铁站就见到位于京都广场嘅渔火海鲜刺身火锅🍲觉得几高性价比~ 同大家介绍一下🌸 🍲汤底: 菜亁白肺炖猪骨 $168呢个炖汤超级有料!猪肺texture好似滑身猪肉🐷🦞苏格籣蛏子皇 $156/2只难得出嚟打边炉梗系叫啲好嘢啦!每人叫返只蛏子王打响头泡~味道好鲜甜!推介🦐鲜味海中虾 $128呢一款虾真系值回票价 因为肉质相当弹牙!真系好新鲜🥩牛黄喉 $98第一次见火锅专门店俾咁厚身嘅黄喉(*ˉ︶ˉ*)!所以食落去好有咬口 如果大家冇食过黄喉,佢系牛肉比较爽口嘅部份!🦑墨鱼拼虾滑 $98墨鱼同埋虾滑都十分之足料😋😋特别系虾滑 一只只原只虾喺入面🥺虾嘅texture好弹牙 真系好好食!🍟即炸松脆响铃 $58呢一个响铃必须要赞!因为佢哋系自家制 即叫即炸🥺❤️🥬白菜仔 $38好少见火锅店有得食白菜仔!所以就叫咗一碟🌸冇谂过渌完之后咁甜!好食喔!🐮本地手切鲜牛颈脊 $248牛颈脊都真系几好食 因为筋同埋肥肉比例1:1 好烟,韧好友赵口!牛味都好香浓🍸自家竹蔗茅根 $58/jar饮品方面,我哋就叫咗竹蔗茅根 一饮落去就知道好足料
🍲汤底: 菜亁白肺炖猪骨 $168
呢一个响铃必须要赞!因为佢哋系自家制 即叫即炸🥺❤️
🥬白菜仔 $38
🐮本地手切鲜牛颈脊 $248
🍸自家竹蔗茅根 $58/jar
饮品方面,我哋就叫咗竹蔗茅根 一饮落去就知道好足料 而且$58都好高性价比!
🦐脆炸虾饼 $98
虾饼一到嘅时候职员就叫我哋要趁热食 呢一个又系好足料🥺❤️!而且好弹牙(*ˉ︶ˉ*)点埋甜酸酱 酸甜酸甜正!
——————
📍铜锣湾-渔火海鲜刺身火锅🍲