2022-10-05 312 浏览
铜锣湾有栋几新嘅商厦,入面有间装修得几靓嘅日式餐厅cafe,lunchtime主要系食便当,所以我同朋友一人拣咗一个自选便当试下我拣咗个便当有秋葵酱油渍、三文鱼籽炒滑蛋、日式叉烧、樱花虾手打墨鱼饼配日本珍珠饭,仲跟个昆布豚骨汤日式叉烧肥瘦均匀,烧得几好,肥肉位置入口即溶,瘦嘅位置都淋,而手打墨鱼饼几有墨鱼嘅鲜味兼且弹牙,其他几样𩠌都唔错朋友拣咗鸡软骨棒,呢个我觉得系必食,因为咬落去啖啖鸡软骨,好爽脆,佢仲拣咗蒲烧鳗鱼,份量都唔少,都系唔错嘅选择野饮方面我拣咗宇治小山园Matcha Latte,我觉得比平时其他地方饮到嘅香,朋友就饮Dirty,佢都觉得唔错除咗食物同野饮出色,餐厅啲座位都好舒适同宽敞,所以几啱同朋友黎食饭倾下计

Uji Matcha Latte, Dirty

2022-10-03
$199.5 (午餐)
Uji Matcha Latte, Dirty
  • Uji Matcha Latte