2024-09-12
✨朋友约去铜锣湾行街,我话想食日本野,朋友就建议食呢间餐厅,喺怡和街附近超方便👍🏻 入到去感觉好舒服,仲会播住日文歌好啱听🇯🇵✨横纲刺身定食:刺身有唔同款,店员好细心咁同我哋介绍🍣 佢话师傅特选嘅刺身叫做真鲷、食落十分爽口。而吞拿鱼腩同油甘鱼入口肥美、仲有帆立贝同特大赤海老就非常鲜甜。定食仲包埋一碗汤乌冬、海带味噌汤、胡蔴田园沙律🥗同埋日式炖蛋。乌冬系幼乌冬,口感特别。而日式炖蛋就非常嫩滑。✨北海道仙凤趾生蚝系推介菜式:叫咗两只嚟试下🦪🦪 第一次食呢款生蚝,果然名不虚传,超大只食落超fresh!✨三文鱼腩刺身:因为三文鱼腩都系我哋嘅至爱,食落超肥美😋 另外值得一提嘅,系餐厅提供生磨山葵自己加落豉油碟,超新鲜!✨热食方面,我哋叫咗清酒牛油煮蚬,啲蚬充满浓郁嘅牛油味。我哋仲叫咗个自家焦糖玉子烧,第一次食玉子烧面头有焦糖脆脆,好特别。最后,我哋仲叫啡盐烧阿波尾酢橘鸡肾串,好味道🤓✨甜品我哋就跟餐价吖咗个千层云呢拿蛋糕🍰 食落一啲都唔漏呀。✨饮品我哋就叫咗鲜橙汁同细杯嘅中野梳打梅酒,酒精浓度唔高,啱晒我🤭🍶
✨横纲刺身定食:
✨北海道仙凤趾生蚝系推介菜式: