2024-04-15
【铜锣湾火锅餐厅】食物超级多元化,仲可以拣自己钟意嘅汤底,汤底系椰鸡汤,主打唔同款式嘅牛肉,加埋丸、蔬菜、甜品同饮品自己拣。近排去左铜锣湾个火锅餐厅,真系留低好深嘅印象喇!佢嘅食物选择好多元化,汤底特别之处系用咗椰鸡汤,好特别嘅味道,令人回味无穷。入到去餐厅,啲位好宽敞同亮堂,感觉好舒服。佢嘅菜单列咗好多款式嘅食物,由新鲜嘅牛肉到各款丸、蔬菜、甜品同饮品,你可以自己拣𠮶啲你钟意嘅。我地嚟讲讲汤底先啦。椰鸡汤嘅汤底真系好清澈透明,有淡淡椰子味,入口鲜美,微微甜味,令整个火锅更加美味。佢嘅汤底唔会盖过其他食材嘅味道,所以你可以真真正正品尝到每一样食材嘅原汁原味。而呢间餐厅最出名嘅就系佢唔同款式嘅牛肉啦。不论系鲜嫩滑嘅牛肉片,定系多汁嘅牛肉丸,甚至系口感丰富嘅牛肉串,每款牛肉都经过细心挑选同处理,质量一流。煮熟之后,牛肉会即刻软腍入口,肉汁鲜美,好多汁,真系令人停唔住口。除咗牛肉之外,餐厅仲有唔同款式嘅丸、蔬菜同甜品供应。丸类有鱼丸、贡丸、墨鱼丸等,口感弹牙,入口即化。新鲜多样嘅蔬菜令火锅更加丰富同营养。而且佢哋嘅甜品选择都好丰富,有传统嘅汤圆,仲有现代嘅果冻,每一款都系完美嘅结束。最后,我
最后,我地嚟讲下饮品。餐厅有好多款冷热饮品,包括经典嘅茶同埋果汁、汽水等等,你可以随心所欲饮自己钟意嘅饮品。
总括嚟讲,呢间位于铜锣湾嘅火锅餐厅以佢多元化嘅食物选择同独特嘅椰鸡汤汤底脱颖而出。不论系唔同款式嘅牛肉,定系丸、蔬菜、甜品同饮品,每样都经过细心挑选同烹调,真系好用心。椰鸡汤汤底清爽鲜美,加咗独特嘅风味。如果你对多元化嘅火锅有兴趣,呢间餐厅绝对系一个值得试嘅地方。