2023-07-21
我同朋友都系海鲜怪、尤其鱼我最钟意食。平时间唔中都去食烤鱼、烤驴鱼就食得多,店员今次介绍食清江鱼真系唔错好滑有鱼香,食完烤鱼变身火锅渌牛肉同其他蔬菜都几和味蒜香金汤烤清江鱼(小)> 餐厅职员好好,知我哋唔食辣推介点蒜香金汤和点细份就够食,因为条鱼都真系好大条。点好后大约要等15分钟、因为清江鱼要烤过才原炉连汤上桌。鱼皮有点焦香、鱼肉柔韧嫩滑鱼味清香,骨较大条、就算唔识食鱼都唔会畀鱼骨哽亲,啲汤有香蒜辛辣味用嚟打边炉几正!优惠四配菜系列- 土豆、莲藕、豆腐、豆芽> 三十几蚊有齐4种蔬菜性价比高。我爱食莲藕片嘅爽脆口感,豆腐都滑,朋友较喜欢食豆芽嘅清爽感鹿儿岛A4和牛> 朋友特地点嚟打边边;牛肉较为薄切但不失牛肉香,肉质算系嫩滑墨鱼滑玉子烧> 卖相和味道都讨好,扎实中有柔软度嘅烧玉子中间包著墨鱼滑,味道不复杂、炎夏食佢感觉清清爽爽惹味鸡肾> 用孜然粉调味、鸡肾更惹味好下酒香烧原条茄子> 布满金银蒜、葱花喺面,茄子大大条卖相吸睛,肉质香棉入晒味唔错味醂鱼干> 又系送酒佳品,烧鱼干油脂清鲜带甜、点沙律酱别具风味金菇> 次次打边炉或
蒜香金汤烤清江鱼(小)
优惠四配菜系列
- 土豆、莲藕、豆腐、豆芽
鹿儿岛A4和牛
墨鱼滑玉子烧
惹味鸡肾
> 用孜然粉调味、鸡肾更惹味好下酒
香烧原条茄子
味醂鱼干
> 又系送酒佳品,烧鱼干油脂清鲜带甜、点沙律酱别具风味
金菇
> 次次打边炉或食烤鱼一定会点嘅,我钟意佢嘅爽脆口感
焦糖烧菠萝
> 食咗咁多重口味嘅嘢点都要食返啲甜品调剂下。菠萝几清甜爆汁、焦糖外皮咯咯脆清甜可口
日本冲绳Orion生啤 (买一送一)
> 特登点啲串烧小食嚟队啤、呢度$48/杯仲系buy one get one free!咁平喺铜锣湾边度揾?