2024-12-20
呢排发现西湾河太安楼里面开咗间新嘅铁板烧外卖,人流络绎不绝,食物系即叫即整,用抵嘅价钱就可以食到铁板烧质素嘅食物,每个item都系大约$50-$80,性价比好高,之前经过一直都有兴趣,今日放工经过终于过嚟试吓!鉄板牛肉丼系佢哋嘅人气item,只需$58就可以食到呢个好好味嘅铁板牛肉饭,好抵食!厨师将肥牛片煎得香脆,再洒上为每款菜式自制嘅酱料、蒜蓉粒同沙律酱,惹味呀鉄板牛舌芯用薄片呈现,放上铁板烧,加上各种调味料,份量都几多,食落好香牛味,而且口感唔错日本一口和牛,呢个同样地份量好多,炒过嘅和牛粒依然保留到juicy同几香口鉄板羊架用咗黑椒酱同各款酒煎成,羊架煎得外脆内嫩,稍为觉得里面带点生,可以煎耐少少,整体加上秘制嘅黑椒酱汁,连埋啖啖肉嘅羊架,好滋味餐厅仲有其他唔同牛肉嘅铁板烧同埋海鲜铁板烧,性价比咁高,下次再过嚟试吓先