2020-03-24 518 浏览
📍#天然豚骨拉面专门店一兰 📍#ichiran .🇭🇰香港铜锣湾谢斐道440号骆克大厦A座地下F-I舖🇭🇰Shop F-I, G/F, Lockhart House, Block A, 440 Jaffe Road, Causeway Bay, HK.人均消费: HKD111.味道: 👅👅👅👅卖相: 👀👀👀价格: 💰💰💰环境: 🌹🌹🌹服务: 👨🏻👨🏻性价比: ⭐️⭐️⭐️回头率: 🔆🔆🔆.酒后的确会好想食嘢!🤣酒后最好就系食面,仲要系浓汤嘅面!除咗可以暖胃,仲可以醒酒,万试万灵🤣🤣🤣.⭐️#豚肉拉面 HKD96另外食一兰嘅好处,就系唔洗拣要咩汤底!虽然感觉有啲似味精汤,不过岩晒饮完酒嘅我哋!豚肉淡香可以!喜欢佢个面质够幼,硬度刚好!如果加面底我都食得晒!.💯#半熟盐味蛋 +HKD16好好味嘅半熟蛋!味道清香,唔会好似卤过咁盖过蛋香,而且有少少咸味几正!虽然切开一半会靓好多,但的确咁食好食好多👍🏻.啲人成日话一兰唔好食,其实系香港拉面嚟比较算系几接近日本,好味过好多㗎啦👌🏻👌🏻.#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkeats #hkfoodstagr
📍#天然豚骨拉面专门店一兰 📍#ichiran .
🇭🇰香港铜锣湾谢斐道440号骆克大厦A座地下F-I舖

豚肉

拉面

💯#半熟盐味蛋 +HKD16

半熟盐味蛋

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkeats #hkfoodstagram #hkfoodpic #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodbloger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #causewaybayfood #hongkong #japanesefood #ramen #japanesenoodle #相机食先 #日本菜 #MFJ铜锣湾 #铜锣湾 #拉面 #一兰拉面 #一兰
2020-03-06
$111 (宵夜)
豚肉拉面
拉面