2021-11-19 50 浏览
平时系铜锣湾食晚饭食得多,今日放假同朋友黎呢间居酒屋食个lunch。晏就1点几去到, 餐厅坐左一半人度,环境静静地,好岩坐底倾下计过个宁静既中午。午市定食配沙律,味噌汤,蒸蛋同渍物。仲有柚子蜜/炭烧咖啡或雪糕沙律fresh 配反胡麻酱 蒸蛋对比起其他日本餐厅就略为失色 比较普通 蛋吾够香滑海鲜丼 (吞拿鱼,油甘鱼,三文鱼,碎吞拿鱼腩,蟹子)$128师傅话油甘鱼转左做剑鱼腩,又称白toro。刺身真系好新鲜,每一块都大大旧,厚身白toro比吞拿鱼多左一份油脂,满口油香三文鱼虽然唔系鱼腩 口感都好好 肥美碎吞拿鱼腩分量好多 同蟹子一齐送饭正牛肉寿喜烧定食$168一黎到见到只生蛋兴奋得制倒左只蛋落去lol之后叫店员比过只蛋我地沾牛肉食寿喜烧入面最有诚意系旧豆腐  烧过黎 比起普通滑豆腐多阵香气菇菌、粉丝都有 汤底偏甜 牛肉沾完蛋浆好好食 雪糕方面店员话每日都唔同今次系绿茶 绿茶味淡左d 但配埋柚子蜜就好满足啦overall 觉得lunchset cp值都高刺身质素高可以再回头
白toro比吞拿鱼多左一份油脂,满口油香
三文鱼虽然唔系鱼腩 口感都好好 肥美
碎吞拿鱼腩分量好多 同蟹子一齐送饭正