2024-06-04
~ 拉面 ~Jo二郎拉面 ($88)🍜真系超大碗呀🍜 汤有浓郁猪油🐷 大蒜🧄 同埋浓厚酱油味🤤🤤采用超粗面条🍜 口感烟韧😬 衬呢碗重量级面一流呀 🤤🤤厚切叉烧系超大块🐷 超有口感😬 仲有好多芽菜托住啲叉烧等佢地唔好跌🍜隔离仲有啲椰菜 浸住个汤超入味😋😋鸡白汤拉面 ($98)🐔🍜第一啖饮个汤底已经有好浓嘅鸡汤味 仲有少少鸡油香啊🐔鸡肉唔会好柴 而薄切叉烧都好嫩滑啊🐷拉面偏幼身 有少少烟烟韧韧😬 几好食啊🤤~ 追加配菜 ~半份面 ($15)🍜🙋🏻♂️本身担心唔够胆 谂住叫多半份面🤤点知个拉面咁大碗🍜 而加嘅面底都好多大碗啊🍜🍜紫菜 ($10)🙋🏻♀️钟意紫菜浸落碗汤度 所以一定会叫啊😋自家制辣酱 ($10)🌶估唔到拉面店都会有咁正嘅辣酱啊 🙋🏻♀️唔太食得辣点少少都觉得够哂正啊🤤~ 一品料理 ~葱花牛舌 ($70)🐮👅牛舌切到好薄 所以唔会好韧👅 食起上嚟都好滑薄薄地入味都会比较好啊🐮炸鸡肉配明太子酱 ($65)🐔炸鸡又大又多旧啊🐔🐔🐔🐔 而且唔会炸到好干食 上碟个阵仲热辣辣啊🚂配上明太子酱甜甜地几好食啊🤤炸八爪鱼球 ($52)🐙系小丸子啊 表面仲有满满嘅木鱼碎 差啲见唔到啲八爪鱼球添啊🐙
~ 拉面 ~
鸡白汤拉面 ($98)🐔🍜
第一啖饮个汤底已经有好浓嘅鸡汤味 仲有少少鸡油香啊🐔
鸡肉唔会好柴 而薄切叉烧都好嫩滑啊🐷
拉面偏幼身 有少少烟烟韧韧😬 几好食啊🤤
~ 追加配菜 ~
半份面 ($15)🍜
🙋🏻♂️本身担心唔够胆 谂住叫多半份面🤤
点知个拉面咁大碗🍜 而加嘅面底都好多大碗啊🍜🍜
紫菜 ($10)
🙋🏻♀️钟意紫菜浸落碗汤度 所以一定会叫啊😋
自家制辣酱 ($10)🌶
~ 一品料理 ~
葱花牛舌 ($70)🐮👅
牛舌切到好薄 所以唔会好韧👅 食起上嚟都好滑