2024-07-18
铜锣湾亨环落成咗一段时间,一睇装潢已经知餐厅系走高级路线,今日好好彩有个好阔绰嘅朋友请我去上面一间高级日本菜食晚饭🤩✿ 吞拿鱼他他 吞拿鱼刺身边烧过,使得油份逼出🔥吞拿鱼本身亦做到吾腥,沾上刺身醋酸甜达到中和油腻作用。✿ 精选寿司拼盘精选寿司拼盘有10件🍣玉子 海胆 深海池鱼 帆立贝 松叶蟹肉蟹膏 拖罗 赤身 黑鯥 𫚭鱼 津鱼,大部分款式都系大众会比较喜爱,海胆十分新鲜🧡帆立贝带嚼劲,蟹膏蟹肉清甜🦀拖罗油脂丰富,赤身鱼味明显,食得我地好满足😋✿ 炸松叶蟹肉忌廉饼忌廉饼香脆可口,食到一丝丝新鲜松叶蟹肉,香甜清新🦀✿ 玉子烧 玉子烧系估吾到系呢度嘅招牌菜之一,味道又几清甜🥚做到滑溜又多汁💛✿ 盐烧活鳗活鳗喺呢度价钱颇为进取,活鳗烧得香气十足🔥鳗鱼肉啖啖肉🐟✿ 免治鸡肉棒免治鸡肉棒向来系我系日本菜当中好中意嘅菜式🐔食到粒粒鸡软骨好爽口,沾上蛋黄更美味。✿ 宫崎五花肉 五花肉烧得好好🐷话系吾花肉食戈阵又吾觉系成口油淋淋,五花肉口感亦够实在。✿ 鸡皮饺子鸡皮煎得好香🐔包住肉馅几滋味,烧吾油腻又恰到好处。✿ A5和牛香葱拌面 A5和牛好肥美🐮油脂部分重,香葱拌面加入酱汁味道浓厚,又不至于太咸,系好
✿ 吞拿鱼他他
✿ 精选寿司拼盘
✿ 炸松叶蟹肉忌廉饼
忌廉饼香脆可口,食到一丝丝新鲜松叶蟹肉,香甜清新🦀
✿ 玉子烧
✿ 盐烧活鳗
活鳗喺呢度价钱颇为进取,活鳗烧得香气十足🔥鳗鱼肉啖啖肉🐟
✿ 免治鸡肉棒
✿ 宫崎五花肉
✿ 鸡皮饺子
鸡皮煎得好香🐔包住肉馅几滋味,烧吾油腻又恰到好处。
✿ A5和牛香葱拌面
A5和牛好肥美🐮油脂部分重,香葱拌面加入酱汁味道浓厚,又不至于太咸,系好滋味嘅一道主菜🍜