2022-12-01 102 浏览
终于挨到礼拜五啦!放工就要同同事揾啲好野食,平衡番工作既辛苦,今日就黎到铜锣湾既街头火锅🍲花胶浓鸡汤♪───O(≧∇≦)O────♪一个好滋补养生既汤底,岩晒女仔食!足料既汤金黄色,鸡既黄油完全渗透到汤入面,成个浓好香鸡味,花胶令汤充满胶质,我地饮佐啲果口已经好胶好痴住咁,仲愈煲愈浓添🤭顶级鲜肉眼筯(^o^)食开牛既都知牛既肉眼位好腍好浓牛味,口感好好,而今次食既系肉眼筋,除佐腍仲有啲烟韧,脂肪比例岩岩好,牛味爆浓🤓刁钻猪脚筋V(^_^)V猪脚筋一只猪得两条,唔怪得刁钻,呢度既猪脚筋有肉有筋,筋位爽嫩,猪肉都好有咬口,食落烟烟韧韧,骨胶原又多,女仔养颜真系要食多啲🥰蝴蝶腩(^V^)猪既腩位,平时猪腩已经好肥美好嫩滑,蝴蝶腩更系腩位入面再嫩啲既,有啲筋膜连住,口感好好👍🏻牛颈脊封门柳( ^ω^ )两款牛最好食既部位都食到,牛颈脊比封门柳滑嫩,雪花纹比较多,封门柳就肉感多啲,都系软腍既牛肉,脂肪都好适量,牛味香浓😍牛胸爽(^_-)爽爽脆脆既牛胸爽口感好特别,平时好少食,一个唔错既体验😝新鲜三黄鸡(¯︶¯)好香浓既鸡件,鸡肉好嫩,放落呢个花胶鸡汤简直增添鸡汤既滋味😚

花胶浓鸡汤♪───O(≧∇≦)O────♪

顶级鲜肉眼筯(^o^)

刁钻猪脚筋V(^_^)V

蝴蝶腩(^V^)

牛颈脊封门柳( ^ω^ )

牛胸爽(^_-)
爽爽脆脆既牛胸爽口感好特别,平时好少食,一个唔错既体验😝

新鲜三黄鸡(¯︶¯)