平日lunch hour嚟到铜锣湾皇冠假日酒店,试一试酒店扒房嘅Weekday Set Lunch Menu。Menu总共有2 courses - 4 courses可以选择~今次我就点咗3 courses $268,分别有前菜、主菜同埋甜品!香煎鸭肝(多士、意大利黑醋、葡萄)鸭肝配上多士,肉质细腻滑嫩,几乎系入口即溶嘅程度😋轻轻煎过后更加带出鸭肝嘅香味😈伴碟嘅黑醋、葡萄正好可以中和鸭肝嘅油腻感👏香烤羊臀肉(玉米饼、田园蔬菜、肉汁)羊臀肉呢个部位,平时出街食饭真系比较少接触到,估唔到原来肉味咁丰富🤩羊膻味好香🥳外层烧至薄脆,配合口感柔软、肉质嫩滑嘅羊肉,带嚟极致嘅味觉享受🤤伴碟有玉米饼、少量蔬菜,可以平衡返营养摄取同腻感😎黑芝麻布丁(黑芝麻脆片、香缇鲜奶油)黑芝麻味道非常浓郁又突出,口感细滑🤪面头舖上几片黑芝麻脆片、香缇鲜奶油,带嚟多重口感体验!😜

香煎鸭肝(多士、意大利黑醋、葡萄)
香烤羊臀肉(玉米饼、田园蔬菜、肉汁)
黑芝麻布丁(黑芝麻脆片、香缇鲜奶油)