2023-12-04
之前上网见到好多人推介呢间西班牙餐厅,就转登同朋友一齐去试下。餐厅嘅灯光偏暗,环境好有情调,加上坐得好舒服,好适合同朋友一齐聚会。🐷传统西班牙烤乳猪 配慢煮苹果蓉、些利酒烤猪汁👍👍乳猪上层嘅猪皮烧到好香脆,一咬就即刻听到卜卜脆嘅声,皮下嘅肉软腍嫩滑,充满油香,肉质腍到连切都唔洗切,再配埋苹果蓉酱,味道带少酸但好fresh,可以解腻。烤乳猪底铺咗一块酥脆嘅羽衣甘蓝脆片,吸哂乳猪嘅油香味道,口感好似韩国海苔。🦀蟹膏酿西班牙饭👍一上枱就俾蟹膏嘅份量吓亲,铺满哂成个蟹盖,上面仲有三文鱼籽做点缀;蟹膏底下系西班牙炒饭,捞埋蟹膏一齐食,真系会忍唔住keep住系咁食。🥚 传统西班牙蛋饼配风干火腿👍呢间西班牙蛋饼嘅内馅有洋葱、马铃薯,蛋味好香浓,口感非常松软,亦都好足料,每一啖都食到好多馅,再配埋风干火腿,味道变得更加丰富。🍮传统西班牙焦糖布丁👍👍虽然系焦糖布丁,但同我地平时食开Q弹嘅布丁好唔同,呢款嘅口感似雪冻咗嘅芝士蛋糕,其实佢就系寿司郎嘅卡达拉娜,但呢间嘅布丁比寿司郎版更加滑身,每一啖都食到好浓嘅焦糖味同蛋香。
🐷传统西班牙烤乳猪 配慢煮苹果蓉、些利酒烤猪汁👍👍
🦀蟹膏酿西班牙饭👍
🥚 传统西班牙蛋饼配风干火腿👍