2022-12-06 62 浏览
📌Vol.1 Cafe (铜锣湾)铜锣湾新开既打卡CAFE,打卡位系出面露台,有个简洁既店舖招牌同灯箱配搭休闲既户外椅,系出面CHILL一个下午都OK🫣不过店舖因为新开关系,人手比较紧拙,所以大家要比多小小耐性等候.1️⃣ 自制龙虾汁蟹肉手工阔条面 $168见最多人就系叫呢个意粉,因为系手工阔面既关系意粉本身都挂汁,每条都有意虾汁既包围,但可惜蟹肉松散,口感不够丰富2️⃣抹茶巴斯克麻糬蛋糕💓 $58必点既抹茶蛋糕!蛋糕面仲有层奶盖,令到整个蛋糕味道升华,唯一中间既米麻糬会比我地平时食既较流质,但绝对冇影响到蛋糕🍰3️⃣意式香草肉丸配羊奶芝士汁 $48小食本来想叫鸡翼,但已经卖晒🥹所以就叫左肉丸,肉丸本身好多汁弹牙有惊喜,配以羊奶芝士汁唔会太咸抢味几夹4️⃣荔枝玫瑰寒天梳打 $42因为打烂左啲玫瑰成杯梳打都系粉粉的都几靓,但可惜梳打主打健康无落糖,所以荔枝味道唔突出📍铜锣湾景隆街3号2楼
📌Vol.1 Cafe (铜锣湾)
1️⃣ 自制龙虾汁蟹肉手工阔条面 $168

2️⃣抹茶巴斯克麻糬蛋糕💓 $58