男朋友好钟意食川菜,经朋友介绍我就带左佢黎依间位于铜锣湾既川菜餐厅喇~餐厅环境有别于惯常见到既川菜餐厅,装饰精致,环境几有特色有不少大枱,岩晒一家人/同朋友黎聚会呢!餐牌选择非常之丰富呀,有酸菜鱼,烤鱼,镬气小炒等等,可惜两个人叫唔到咁多野食啦天气炎热当然即刻叫返杯冻饮啦~啤酒好抵饮呢! 食川菜真系要啤啤佢XD冻柠茶有不错的水准清炒土豆丝好大份量既土豆丝唯~口感非常爽脆!因为废事每一道菜都系辣,所以就简左清炒~但都好好味架!京葱羊肉上盘时已经闻到超香的羊肉味及洋葱味!!仲会配6块么么皮的,可以包住黎食羊肉非常嫩滑,十分惹味!油脂感丰富!夹埋洋葱食可以去一去油腻感~金汤酸菜鱼主角的酸菜鱼完全无令我地失望!汤底够浓郁,调味适中不会过酸或过咸鱼肉好嫩滑,不过落单时可以自己选择,钟意脆身D既朋友可以简鱼肉脆身D餐厅真系非常细心照顾不同既食客呢!佢仲有D红薯粉系底架~索晒D汤汁非常YUMMY黄金虾球炸得金黄酥脆既黄金虾球,虾身沾满咸蛋黄再去炸,食落真系超惹味!虾肉脆滑弹牙,咸蛋黄味令人食得好满足捧住个肚离开餐厅,食得非常愉快既一餐,食物质素完全无令我地失望!下次要见埋朋友一齐黎食多D野先得!!!

餐厅环境有别于惯常见到既川菜餐厅,装饰精致,环境几有特色
有不少大枱,岩晒一家人/同朋友黎聚会呢!
冻柠茶有不错的水准
清炒土豆丝

京葱羊肉

金汤酸菜鱼

餐厅真系非常细心照顾不同既食客呢!
佢仲有D红薯粉系底架~索晒D汤汁非常YUMMY

黄金虾球
虾肉脆滑弹牙,咸蛋黄味令人食得好满足

下次要见埋朋友一齐黎食多D野先得!!!