2024-12-05 603 浏览
🎄话咁快就到圣诞,趁圣诞旅行之前要提早庆祝啦。🎏铜锣湾板神铁板烧环境超级豪华,日式高级木质枱凳配合柔和灯光,典雅又有情调,店员亲切有礼,好适合庆祝或者请客食饭。🇯🇵坐铁板席睇住大厨主理食材,手势好pro,而且同客人有非常良好嘅沟通,态度友善又风趣幽默,成餐饭都好开心。板神圣诞大餐 🎄🍣前菜:色彩鲜艳,三文鱼卷、七彩炸鸡和圣诞树车厘茄摆盘好靓,好适合打卡。🥗野菜沙律用咗柚子汁,酸酸甜甜好开胃。🦪日本生蚝、油甘鱼、赤虾、真鲷、鲔鱼,呢度嘅刺身好新鲜,日本蚝入口滑润,充满海水味,鲜甜又juicy!铁板烧非常丰富澳洲鲍鱼、白鳕鱼、鲜活龙虾🦞澳洲龙虾龙虾绝对系重头戏,无论观感定味道都出色,对切边嘅龙虾在铁板上仲郁到,感觉有少少残忍,师傅用龙虾酱同牛油煎香龙虾大哥,我哋好快就闻到鲜香嘅味道,而忘记咗龙虾大哥嘅疼痛,咁我哋会好好品尝龙虾肉啦。🦪鲍鱼好大只,师傅刀工好劲,无论将鲍鱼切厚片、薄片都非常精细,薄切口感比较爽口、厚切就比较有咬口。就咁食已经好够味,非常鲜甜。🐟白鳕鱼肉质厚实鲜嫩,外皮煎到薄脆香口,卖相一流。🐂A5鹿儿岛牛肉呢个A5级嘅油花分布均匀,牛肉粒上软冧入味香扑鼻,入口即化,香到不得了
🎄话咁快就到圣诞,趁圣诞旅行之前要提早庆祝啦。

板神圣诞大餐 🎄

🥗野菜沙律用咗柚子汁,酸酸甜甜好开胃。

铁板烧非常丰富
澳洲鲍鱼、白鳕鱼、鲜活龙虾

🦞澳洲龙虾

🐟白鳕鱼肉质厚实鲜嫩,外皮煎到薄脆香口,卖相一流。

🐂A5鹿儿岛牛肉
呢个A5级嘅油花分布均匀,牛肉粒上软冧入味香扑鼻,入口即化,香到不得了!薄烧仲加入葱同脆炸蒜片,极香口!

🍚最后食埋炒饭、面豉汤、甜品就大大满足啦!

📍板神鉄板烧日本料理
铜锣湾告士打道255-257号信和广场1楼103号舖