2024-03-27
好朋友生日~ 我当然要专登揾咗间位置方便又高质数嘅日本餐厅,一齐食个舒适嘅晚餐😎餐厅充满日本气息🎎 装修舒适又优美,柔和嘅灯光非常适合朋友/ 情人倾偈谈心🥰 而且望出窗外嘅景观好开扬,日头有自然光应该另有一种格调!食物嘅选择非常多,主打刺身寿司外,仲有串烧、寿喜烧、丼饭、多款前菜小食沙律,超级多元化🤩📍精选刺身拼盘 (5种) $488呢个刺身拼盘系惊喜之作自己都可能顺便吱吱😌 师傅用上字不同嘅食材配搭五款时令新鲜刺身,令味觉更上一层楼!👍🏻帆立贝上面点缀左细细的紫苏花💜释放花香味,感觉清新。间八鱼配搭自家制嘅干姜蓉片,调出鱼嘅鲜味🤩 鲷鱼则加上葱丝,清爽未来感觉。拖罗刺身呢完全无筋,唔需要加其他配搭已足够好味❤️ 油香在口中散开 💯 好幸福☺️(哩个真系要提下😌而家去到年尾,只要2人起同行当中有一位寿星公~ 生日月黎食一个主菜就送刺身5点!)📍八爪鱼卵 free呢个食材之前从未遇见😏 好新奇。质地有啲似熟嘅鱼卵,多咗一阵奶香味📍特色鳗鱼蛋烧 (小妹推介!) $168呢个菜式摆盘精致,适合打卡用😂 入边嘅材料有鳗鱼,滑蛋,明太子等,用类似薄pancake嘅皮包住。口感非常有层次,真系好睇
📍精选刺身拼盘 (5种) $488
呢个食材之前从未遇见😏 好新奇。质地有啲似熟嘅鱼卵,多咗一阵奶香味 📍特色鳗鱼蛋烧 (小妹推介!) $168
呢个菜式摆盘精致,适合打卡用😂 入边嘅材料有鳗鱼,滑蛋,明太子等,用类似薄pancake嘅皮包住。口感非常有层次,真系好睇又好食!真心推介
呑食鱼他馉外香内软,外面火炙而中间嘅鱼肉保持鲜嫩,配搭醋汁洋葱丝,口味极佳!
即烤串烧热辣辣,非常滋味。牛舌非常爽口,味道浓郁😋 免治鸡肉软骨食落口感丰富,蘸生鸡蛋酱油食几好食。活鳗同鸡翼,烧到锁住肉汁,好juicy! 总体嚟讲串烧都几出色,而且性价比高
鱿鱼烧得啱啱好,唔会太干得来又弹牙!叫咗咁多肉类,当然要嗌返个沙律啦,软壳蟹沙律,成个份量好多!中和下饱滞感😜
我地仲叫咗两款小食,枝豆系食日本料理必点菜式😆 我最钟意食土佐豆腐呢个菜式,幼滑嘅豆腐加上炸的外皮浸喺天妇罗汁到,真系好正🎉