2022-04-24 76 浏览
📍锦上路 -# Kachimushi——-蟹肉薯仔沙律(追加蘑菇,无花果,风干火腿)-和牛吐司-黄豆粉年糕班戟-豆腐芝士巴斯克蛋糕-Dirty——位于锦上路嘅cafe 需要系锦上路西铁站步行约15分钟先到 呢间cafe 当日系星期一 不过都有唔少人系到等位餐厅有分普通坐位同塌塌米坐位 分开咗两个区域 环境都几舒服——- 蟹肉薯仔沙律(追加蘑菇,无花果,风干火腿)蟹肉薯仔沙律食落暖笠笠 咬落有薯仔粒口感 唔系薯蓉 我蛮喜欢的 还有蟹肉部分搭配薯仔沙律 直接食也好好食🤤 虽然只系普通整热件蘑菇 但蘑菇味十分突出 夹埋蟹肉薯仔沙律一齐食 有另一番风味😋特别要提一提无花果同风干火腿 一齐食都几夹㖞 ! 👍🏻 整体来讲 睇落蛮普通的蟹肉薯仔沙律但食得出 佢哋用心去制作😍 ✨整体味道 9/10 推介👍🏻👍🏻👍🏻—-和牛吐司铺满和牛肉嘅吐司😍 洋葱嘅甜味夹杂住芝士咸香味配上鲜嫩和牛食落去芝士味唔会盖过牛味仲食到甜甜地嘅洋葱加埋火箭菜嘅独特香味 提升咗吐司嘅口感同味道 仲有吐司面包外层有芝麻粒 咬落去外脆内软 芝麻味几香😋✨整体味道 9/10 推介👍🏻👍🏻👍🏻—-黄豆
📍锦上路
-# Kachimushi
——
-蟹肉薯仔沙律(追加蘑菇,无花果,风干火腿)
-和牛吐司
-黄豆粉年糕班戟
-豆腐芝士巴斯克蛋糕
-Dirty

餐厅有分普通坐位同塌塌米坐位
分开咗两个区域 环境都几舒服
——
- 蟹肉薯仔沙律(追加蘑菇,无花果,风干火腿)
薯仔沙律+蘑菇+无花果+风干火腿

蟹肉薯仔沙律食落暖笠笠 咬落有薯仔粒口感 唔系薯蓉