2023-08-29
位于长沙湾道呢间🐟鱼你相聚🐟地理位置非常方便👍🏻港铁长沙湾站A3出口对面就是了。大大个招牌,主打平民价钱正宗四川菜😋菜式由多年川菜经验师傅主理。来呢到梗系要叹返盘酸菜鱼啦🐟我见枱枱都有一盘😀一定是好野2-4人鲷鱼片酸菜(酸菜金汤薯粉)$268 盘鱼成张枱噤大😄睇见都好开心,配料十足有阔薯粉,薯仔,海带,莴笋,豆腐,豆腐皮,大豆芽,娃娃菜,金针菇。鱼片爽脆👍🏻味道鲜甜😋汤底酸酸辣辣超开胃,啲配料索晒啲汤汁,我最钟意食豆腐,阔薯粉同金针菇,记得饮埋啖汤呀。红糖糍粑$28我超钟意食呢款小食,呢到做得唔会太大旧,岩晒我👍🏻入口重热架😋软糯烟靭,用红糖又唔会太甜,当饭后甜品食一流。👍🏻盐焗手撕鸡$42手撕鸡好有鸡味😋👍🏻花生炒得好香口,连埋芫荽一齐食,超正。👍🏻呢度嘅红豆冰跟餐都系加$12咋,大大杯,啲红豆够淋😋热柠蜜跟餐加$7。
来呢到梗系要叹返盘酸菜鱼啦🐟我见枱枱都有一盘😀一定是好野
2-4人鲷鱼片酸菜(酸菜金汤薯粉)$268