3天前 0 浏览
食正宗泰菜唔使成日去九龙城嘅,😊 长沙湾其实好多美食㗎 ,今次我试咗区内人气正宗泰菜餐馆,💕 餐厅座位坐得舒适 ,服务员态度亲切有礼, 还有打卡泰国菜式 ,价钱公道合理, 区外市民都会过嚟帮衬呀。✨食泰菜点少得要串烧呢, 餐厅贴心地有三拼猪 ,牛,鸡, 酱汁好特别, 可以食到浓滑沙嗲味花生碎呀, 我最钟意食鸡肉,啖啖肉好弹牙 ,另外牛肉有少许辣味 ,超开胃 ,猪肉亦都好淋 ,食唔停口了😋✨另外泰式生蚝杯 , 卖相非常吸引开胃😁 ,蚝肉非常鲜味呀。 配菜有芫茜 ,蒜头,店员话唔好分开食 ,一齐放落口就最好味喇。😋✨泰式湿炒猪肉金边粉,🍝 配料好多呀 ,有菜心, 椰菜花猪肉等✨呢度嘅泰式奶茶 ,系我近期饮过最好饮嘅 ,非常香滑茶味香浓。