2022-11-19
估唔到长沙湾呢边翻新咗之后,开始注入大量新进餐厅,其中呢间唔显眼嘅日式料理喺元州商场对面,餐厅招牌好细,基本上要网上介绍先会知道。上2楼餐厅宽躺光猛,坐得好舒服,坐低QR code落单,除咗有日式料理套餐,丼饭,刺身,仲有手卷,寿司。今次试左:1-塩烧牛舌定食 HKD98套餐包配椰菜,日式蒸蛋,渍物,面豉汤。侍应会俾个炉仔我自己烧,份量都好大,大约有八至九块牛舌,今次拣咗冇盐,牛舌唔算好厚,正常size,如果想食好少少有个特上。另外日式蒸蛋好滑,好好食。唔钟意套餐都可以散叫,就咁一碟牛舌自己烧。2-鳗鱼定食 HKD105配有饭,沙律,日式蒸蛋,渍物鳗鱼好大条,餐厅都系采用日本米,如果以呢个价钱嚟讲算系好食,另外个渍物都好特别,可以试吓。3-三文鱼腩剌身 HKD60叫咗份刺身试吓,见到有三文鱼腩价钱唔算贵,上啲份量都好多,三文鱼腩好肥美,而且新鲜,我觉得佢刺身都做得唔错。行过长沙湾,如果冇乜嘢啱食可以试吓呢间,性价比高而且选择多,每个定食都唔超过$150😊
今次试左:
1-塩烧牛舌定食 HKD98
塩烧牛舌定食
2-鳗鱼定食 HKD105
配有饭,沙律,日式蒸蛋,渍物
3-三文鱼腩剌身 HKD60
三文鱼腩刺身