2022-10-16 3027 浏览
呢间喺长沙湾人气Cafe 之前嚟过几次都系大排长龙所以冇食到😚 今日系闲日嘅下午茶时段 终于只系等一两张枱就食到🥰黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士竹炭多士外脆内软 竹炭嘅味道唔算太出 上面嘅黑松露蟹肉炒蛋都炒得几滑 略嫌蟹肉少咗啲😂 不过呢个份量都绝对对得住个价钱 但系只系一块多士唔好预好饱肚脏脏Tiramisu糯米窝夫Waffle份量好多 而且因为佢个心系糯米🧇 所以反而呢个甜品比较饱肚 咖啡糯米窝夫 咖啡味都几香 再点埋侧边嘅咖啡酒糖浆就更加香 中间有mascarpone忌廉 如果Waffle点埋呢个就会多番少少甜味🫢面头有Vahlrona纯朱古力粉 侧边仲有蜂巢脆饼 不嬲都好钟意食蜂巢脆饼😺 不过佢食到后期就会痴牙😂 仲有邪恶嘅朱古力消化饼干🍪 自家制牛奶雪条 味道唔会好甜 不过建议先食咗雪条 再食窝夫 如果唔系会用得好快☀️Latte嚟得Cafe梗系要饮啲咖啡chill下☕️ 我觉得呢杯latte冲得啱啱好 绝对唔会太苦Dirty卖相就唔够有拉花𠮶啲靓啦 因为佢个杯都比较实色😮 个人就唔系太钟意呢间嘅Dirty 本身Dirty会随着饮用 将奶同埋咖啡捞埋 从而有唔同层次嘅味道🤥 但系呢间绝对
Latte
Latte
Dirty
卖相就唔够有拉花𠮶啲靓啦 因为佢个杯都比较实色😮 个人就唔系太钟意呢间嘅Dirty 本身Dirty会随着饮用 将奶同埋咖啡捞埋 从而有唔同层次嘅味道🤥 但系呢间绝对捞唔埋🥲 一直都系咖啡同奶分开咁样饮 唔知点解佢哋唔会有中间𠮶个层次🫠 所以真系有少少失望
Dirty
个人好推介佢嘅Tiramisu窝夫 不过真系好饱肚千祈唔好谂住一个人来挑战啊🫢
下午茶