2024-12-08
👋 今日同个美女朋友喺长沙湾揾到一间超靓嘅西餐厅Boholic,一直Bookmark住,终于有机会去试下,结果真系冇令我失望😍。呢间餐厅装潢好有波希米亚风,浅木色嘅摆设同藤织物加上干花装饰,简直系打卡天堂📸。店内店外都有好多靓靓打卡位,感觉好舒适,又好小清新✨。我哋点咗两个Lunch Set,真系好满足😋:榄油蒜片辣椒炒西班牙辣肉肠鲜虾意大利面($92) 🍝 呢个意大利面真系一流!鲜虾同西班牙辣肉肠嘅组合超赞,配上榄油蒜片同辣椒,口感丰富又有层次😋。香煎特级纽西兰谷饲肉眼扒配法式忌廉芥末酱($168) 🥩 呢个肉眼扒真系超级Juicy,煎得刚刚好,配上法式忌廉芥末酱,味道相得益彰。Cappuccino ☕ 咖啡味道浓郁,奶泡滑靓,简直系下午茶必备,真系可以慢慢叹😌。Strawberry Avocado Smoothie 🍓🥑 呢个Smoothie必试!士多啤梨嘅酸甜加上牛油果嘅浓郁,配合得天衣无缝,饮落去清爽健康,又好解渴❤。总结一下,Boholic真系一间又靓又好食嘅餐厅,装修得好有心思,又有好多打卡位👍,下次一定要再嚟试下其他菜色!📍 Boholic 长沙湾福华街561号君凯豪庭
📍 Boholic
长沙湾福华街561号君凯豪庭地舖及1楼