2024-08-16
早前朋友带我去咗一间都几出名嘅拉面店-- 极之拉面,话说喺长沙湾一带系难得一见嘅日式拉面店。个间店主打自家熬煮嘅鲷鱼汤底拉面,原来主打独特嘅汤底依家都可以咁吸引人!😍🔴极之真鲷白汤拉面🔴我拣嘅就系极之真鲷白汤拉面,尤其是佢个鲷鱼汤底, 虽然系清汤,但系有个非常强烈的鱼味,汤底香味浓郁,完全系靠熬煮真鲷鱼而嚟嘅,感觉得到每滴汤都充满咗鱼嘅鲜味,成个口腔都系牛肉嘅香气。你饮咗佢,就会觉得自己点样都满足。🥰,溏心蛋同慢煮叉烧嘅加入,更加提升咗整体嘅口腔感觉,真系一流!🍗 炸鸡皮饺子 🍗至于小食,我哋就试咗炸鸡皮饺子,外皮香脆内里料足,冇三文鱼皮包裹嘅油腻感觉真系太正喇!😍食完之后,我真系觉得极之拉面系我今次嚟长沙湾食嘢嘅一个大惊喜!😱 唔净止系拉面好食,佢嘅服务都好贴心,仲有个在工业区里面嘅隐世地点都特别新鲜。下次我一定会再拉埋朋友过嚟食,有机会你哋都要试下啦!💯💯💯 食过呢次,我真系沉迷咗喇! 🤤🤤🤤
🔴极之真鲷白汤拉面🔴
🍗 炸鸡皮饺子 🍗