招聘中
$16,000-$19,000
月薪
薪金面议
12天前
餐厅: 千両 (德褔廣場1期)
资讯:

闺蜜倾住计食高质日本菜👭🍣🍜🍵两个女仔一齐食晚饭,梗系去食日本嘢啦🥰寿司方面:🍣三文鱼腩寿司🐟$22/2件非常肥美,有一定嘅厚度。食落好鲜甜而且好新鲜。咬落去好柔软而且好有油香👍🏻非常推荐🤩三文鱼寿司 $18/2件正常水准,厚薄适中。北海道带子寿司 $22/1件带子肉超大块,而且非常厚。食落好鲜甜,完全冇雪味。将个带子刺身合埋应该有2cm左右咁厚。😋甜虾寿司🦐 $38/2件比一般嘅甜虾大只,食落有肉质。比出面餐厅嘅甜虾寿司少一只。🦐🦐味道正常水准,唔系太突出,但胜在好新鲜。😉唔似出面餐厅有时食落嘅虾肉会好霉。🙈卷物方面🍱野菜鳗鱼卷$28鳗鱼肉质咬落系实嘅,唔会好似其他鳗鱼有时会好淋。而且有大量嘅生菜🥬同埋有牛油果🥑食落口感好丰富,几清新。吉列蚝卷(广岛产) $28吉列号卷上菜时有10几只嘅樱花虾干放上面做装饰🌸🦐,伴碟非常靓同有心思。🥰两件卷物其实系一只嘅吉列呀蚝切开一半。炸粉较厚,蚝肉偏少。千両日本厚烧甜蛋(柚子风味)$18本来以为$18系一旧嘅玉子烧🍳,但原来$18有两大旧。结果叫咗两个口烧甜蛋,就有四大旧食😂😂冇谂到原来份量咁多,非常足料。呢只厚烧甜蛋系热嘅,食落去有好多汤汁。富
闺蜜倾住计食高质日本菜👭🍣🍜🍵
两个女仔一齐食晚饭,梗系去食日本嘢啦🥰

寿司方面:🍣
三文鱼腩寿司🐟$22/2件

三文鱼寿司 $18/2件
正常水准,厚薄适中。

北海道带子寿司 $22/1件

甜虾寿司🦐 $38/2件

卷物方面🍱
野菜鳗鱼卷$28

吉列蚝卷(广岛产) $28

千両日本厚烧甜蛋(柚子风味)$18
冇谂到原来份量咁多,非常足料。
呢只厚烧甜蛋系热嘅,食落去有好多汤汁。富有蛋香。加上有柚子嘅味道,食落去有淡淡的柚子香味🌟,唔会太浓烈。甜蛋同柚子呢一个配搭几清新同特别。🥚✨非常推荐😍

牛肉稻庭手打乌冬$52
乌冬上菜时,啲牛肉系未熟嘅。我同朋友当时睇到都吓咗一跳😂因为真系红通通的。所以嚟到我就即刻将啲牛肉放到乌冬底下,希望用啲汤嘅余温整返熟佢。🥩
唔知系咪熟得刚刚好嘅关系,食落去好嫩滑,柔软。牛肉味好香,而且唔会有好多肥膏同筋😝份量都有四片左右,几大块。
至于乌冬方面,用上稻庭乌冬。 🍜佢冇赞岐乌冬咬落去咁有嚼口,比较淋身,似米线咁😂

上林春松-抹茶卷蛋 $58
用上创业450年嘅宇治茶舖嘅抹茶粉去做呢个甜品🍵食落好有抹茶香味,抹茶味偏浓,唔会太甜😋卷蛋嘅忌廉都有香抹茶味,而且好滑。成个卷蛋雪得好冻,所以忌廉雪到有啲似食雪糕嘅感觉🍨
配碟有云呢拿雪糕糯米糍。如果单点呢个雪糕糯米糍都要$38但呢一个卷蛋已经包埋一粒,所以好抵。🍨而且呢个雪糕糯米糍云呢拿味好香,唔会太甜,好有去日本食嘅感觉。糯米糍皮好薄。
仲有两粒丸子同红豆蓉🍡丸子正常发挥,红豆蓉唔会太硬同太甜。

卫生方面,非常之干净。入去坐嘅时候会比一个纸袋装口罩同埋湿纸巾去清洁双手。座位方面非常舒适,座位距离较阔。坐得舒服而且唔会好嘈,唔会听到隔离枱讲嘢。

总括而言,如果你唔想比$200急急脚咁食放题,食好多嘢填饱个肚就算。🤢呢一度就可以俾你同朋友好好咁倾吓计👭,慢慢食有质素嘅食物。唔使同人迫,又可以享受到舒适嘅环境同埋高质嘅日本菜🍵,呢间都系一个唔错嘅选择👍🏻

人均消费:$200

#九龙湾美食 #九龙湾日本菜 #香港日本菜 #hkfoodieclub
2020-06-01