2021-12-02 583 浏览
可能你话,三圣村点解可以咁多人讲,又唔系特别平,唔系特别精彩,原来系乜?我又觉得同文化地域都有关。朋友系屯门大西北的朋友,佢屋企好钟意海鲜,而佢地以前出香港九龙真系随时要一个半小时,可能你约左但因系公路塞车塞一个小时的那个年代,就算西贡平靓正,都未必会走入去食海鲜。因此,佢地会加一两间餐馆和海鲜档做担,熟悉后就可以食得开心。就好似今日咁,同一班大西北朋友,佢哋都话好熟泰海鲜同广东名门 。因为广东名门价钱够为贵,于是乎泰海鲜就顺理成章成为我的选择了。一定要食龙虾,芝士焗系胆?不是呀,上汤才是正货,选了本地龙虾,加伊面底。海鲜汤又系必点的,人人饮又点会不够好,咁多次食又有咁多料都无乜点错。泰式香茅濑尿虾用上靓濑尿虾就会精彩。辣油煮花螺,以前常来吃,食佢送个白饭,好得。油盐焗奄仔蟹同之前食过用牛油焗的都有少少相似,不过我爱鲍鱼同蚝煲多点。我一定要点白酒忌廉煮花甲乌冬底,呢个曾红到发癫的主菜,不吃无话题。今日配上关财记海鲜,和泰海鲜厨,绝佳配搭。网址: https://s.openrice.com/QrbS0XLS100地址: 屯门三圣街6号三圣商场地下5-8及14-16舖

泰式香茅濑尿虾用上靓濑尿虾就会精彩。

辣油煮花螺,以前常来吃,食佢送个白饭,好得。

今日配上关财记海鲜,和泰海鲜厨,绝佳配搭。

地址: 屯门三圣街6号三圣商场地下5-8及14-16舖