2016-11-12
今日系我同女朋友既周年纪念日,谂住拣间有格调少少既餐厅一齐庆祝一下,于是上网揾啊揾,见到呢间coffee shop食all day breakfast, 好似几特别咁,见佢地啲野食个样都唔差,所以早两个星期打定电话黎book定枱。点解觉得佢隐秘呢?地址上第一眼望到既系重庆大厦,但实际系旁边既商场地库,走落去之后,穿过大堆运动铺,去到角落就见到呢间coffee shop,铺仔细细但坐得几舒服,佢地其实唔算贵,系我地都比较大食,叫左三个人既份量,先至2百零蚊!抵侍应服务好好,好有礼貌叫我地入去睇餐牌,睇完想食咩就出去嗌同比钱先。首先系呢个烟三文鱼沙律麦多士,当头盘咁食,菜几新鲜,上面淋有黑醋,酸酸地几开胃又清新(建议先食两块多士,因为佢沙律上既黑醋汁会浸淋个多士),烟三文鱼都几鲜香,同个多士夹得几唔错!先至49蚊,抵食!之后上左黑松露磨菇意粉,忘了几钱,约八十蚊吧,但重点系好香黑松露味,好肯落料,意粉配黑松露真系冇得输,值得一试!第一次食all day breakfast, 感觉都唔差咧如图见到有薯(生生地的口感),有肉肠,有茄汁焗豆等等,特别想讲讲既系个沙蛋超滑我地仲叫埋薯条,新鲜炸出黎
各位如果想拍下拖,或者同朋友仔想食下野倾下计,呢度系好选择!