2023-11-16 61 浏览
无论食物 服务 同 环境,都系100分,大爱。❤先付 (开胃菜)水云 冲绳县水云配上炙烧白子❤水云味道较酸小甜,口感嫩滑得黎带点一条条丝质口感。而炙烧白子,入口先食到白子表皮香口同爽口既外层,一咬细滑丰腴,奶油既口感。两样夹埋一齐食,够哂醒胃。向付 刺身五点盛❤我再另外再加个马粪海胆 ❤ (+$150) 有分先后次序食既~鲛碟鱼❤ (最左) 先黎味道较淡,口感爽脆有咬劲,黎做首选开胃刺身三虫鱼❤ (最右) 呢只鱼未食过,所以唔识写个名,但读法系咁上下,鱼皮烧香过,所以入口鱼肉嫩滑,但带点甘脆既口感同味道。秋刀鱼❤ (前中) 较浓鱼香味,鱼油甘甜芳香,好鲜嫩,建议配埋wasabi一齐食牡丹虾❤ (后) 虾肉甜美细滑,口感绵软得黎带有弹性,食完回鲜味十足。马粪海胆❤ 味道浓厚甘甜,回甘好强,极其鲜美野生吞拿鱼❤ (中) 吞拿鱼的原始鲜味,鲜味十足拖罗❤ (最前) 适度既脂肪,甘甜鲜美,味道酸d~再加多份牡丹虾鞑靼鱼子酱鲣鱼高汤啫喱 (+$200)❤ 柚子调味既新西兰深海牡丹虾鞑靼,鲜味爽口。 水晶鱼子酱 粒粒都咁饱满,入口系卜卜卜。鲣鱼高汤整成既jelly 口感同味道都好清新,爽口。三
无论食物 服务 同 环境,都系100分,大爱。❤

马粪海胆❤ 味道浓厚甘甜,回甘好强,极其鲜美
野生吞拿鱼❤ (中) 吞拿鱼的原始鲜味,鲜味十足
拖罗❤ (最前) 适度既脂肪,甘甜鲜美,味道酸d~

再加多份牡丹虾鞑靼鱼子酱鲣鱼高汤啫喱 (+$200)❤ 柚子调味既新西兰深海牡丹虾鞑靼,鲜味爽口。 水晶鱼子酱 粒粒都咁饱满,入口系卜卜卜。鲣鱼高汤整成既jelly 口感同味道都好清新,爽口。三层夹埋一齐食,口感同味道都不 得 了!

盖物 茶碗蒸❤ 用上时令既天惠菇配上黑松露加蜜糖调制既酱汁,非常干鲜既香菇气味,滑dodo既蒸蛋散发淡淡既蛋香味再夹埋浓郁既黑松露俾返小小甜味,令呢个茶碗蒸既味道变得更丰富。

烧物 甘鲷立鳞烧 黄豆煮❤ 先介绍个墙汁系用西班牙辣肉肠 黄豆 紫苏叶 同 羊肚菌煮成。甘鲷带鳞而烧,将油淋落甘鲷到,令鱼鳞「企哂起身」,酥 香 脆!同软嫩既鱼肉成好大对比,第二啖系配埋个酱汁食,真系好难忘。

再另外加多份蓝龙虾 蒜蓉蛋黄酱 𩽾鳙鱼肝泡沫及酱油鱼子❤ (+$150) 法国蓝龙虾 一小块既蓝龙虾,口感厚实得黎好有弹性,够哂清爽鲜甜,配上𩽾𩾌鱼酱, 蒜蓉蛋黄酱 酱油做既鱼子 ,三只唔同味道既捞埋一齐再加上龙虾油既助攻! 一啖放入口,成餐饭,呢个系最最最大爱! 咸 甜 鲜 集于一身~

食事 海鲜丼❤ 厨师会根据每日时令既海鲜去安排呢碗海鲜丼,材料丰富,粒粒天然美味,仲有淡淡既芝麻同紫菜香气。当中布丁蛋 既口感好特别,食起黎有D似蛋糕,但好香鸡蛋唔死甜。而佢地既渍物有萝卜 同 牛蒡,个萝卜清甜得黎带微酸,好岩我胃口!

留椀(汤品)味噌汤❤ 呢碗白味噌汤主要由油扬 白肉菇 绢豆腐 九条葱煲成,白肉菇同绢豆腐滑dodo既口感,淡淡既干葱香气,饮落唔会觉好腻。

甘味(甜品)豆乳福袋❤ 真系好好味! 豆乳奶冻黑糖汁 用京都豆腐整成香脆可口既外皮,浓浓豆徇既豆乳奶冻,口感好幼滑,再配上好有咬口既白朱古力胚芽奶酥,真系好满足!

黑芝麻朱古力❤ 朱古力口感细滑,浓郁黑芝麻香气,食食下仲会有D粒粒脆脆,食完果阵黑芝麻既香同回甘仲会系口入面停留。