2018-09-21
铜锣湾成日都好热闹成日周街都好多人lunch都唔系好知食咩好既时候就决定同朋友行远少少食呢一间韩式炸鸡虽然系平日lunchhour但可能因为都因为远离mtr所以一入去都唔需要等位就可以入座打工仔以后谂唔到lunchhour食咩好都可以考虑食呢间因为完全无等位既烦恼之后亦好好彩咁安排左窗口位俾我地完全系可以一边食野一边望住出去既风景 仲有少少阳光晒入黎成件事即刻觉得好chill好舒服绝对可以系同朋友好写意咁gathering慢慢倾计品尝美食既地方一打开menu已经唔需要谂 作为炸鸡既fans同韩国汤既fans紧系两样野各一啦结果我同朋友就决定左叫一个海鲜汤同埋一个蒜味炸鸡另外再叫左个米酒黎饮下米酒一上既时候真系好大枝 两个人饮真系每人都可以饮多几杯都饮唔哂一边配炸鸡食亦有种好下火既感觉 甜甜地真系好开胃然后炸鸡一上既时候亦好贴心咁有埋手套俾我地 令我地唔洗整到只手咁样都可以品尝到炸鸡平时食炸鸡都会食两啖就好济既感觉但今次绝对无反而系越食越上瘾 想不停食落去一咬落去系真系好juicy 佢层外皮脆得黎就系甜甜地 令人好想不停食落去颜色亦十分吸引 谂起都饿饿地隔离佢亦好贴心咁俾左d salad
就决定同朋友行远少少食呢一间韩式炸鸡
之后亦好好彩咁安排左窗口位俾我地
绝对可以系同朋友好写意咁gathering慢慢倾计品尝美食既地方 一打开menu已经唔需要谂
作为炸鸡既fans同韩国汤既fans紧系两样野各一啦 结果我同朋友就决定左叫一个海鲜汤同埋一个蒜味 炸鸡
另外再叫左个米酒黎饮下
一边配炸鸡食亦有种好下火既感觉 甜甜地真系好开胃 然后 炸鸡一上既时候亦好贴心咁有埋手套俾我地 令我地唔洗整到只手咁样都可以品尝到炸鸡
平时食炸鸡都会食两啖就好济既感觉但今次绝对无
反而系越食越上瘾 想不停食落去
颜色亦十分吸引 谂起都饿饿地
隔离佢亦好贴心咁俾左d salad我地令我地热气既时候又可以食两啖菜balance返成件事好美好 之后就黎到压轴好戏就系海鲜汤
我必须讲呢个汤系真系must must must order
佢系我人生饮过最好饮既韩式海鲜汤
佢极浓味鲜味极浓
奶白色既汤底再加埋海鲜再加乌冬
份量亦好大 但即使佢份量好大 我地两个女仔都觉得佢真系好食到最后一滴都无剩咁清哂
系真心一个好幸福既味道黎
如果黎呢间餐厅真系要order一样野既话我会话应该系个汤!! 最后我地两个女仔order三样野都系一共五百几蚊
但真系顶哂胃咁饱 份量好大好抵食亦好靓景
无论系路过lunchhour定系想揾个地方同朋友celebrate节日都strongly recommend呢间餐厅俾大家!真心推!