2020-03-27
话说朋友介绍我到油麻地附近食好嘢, 于是就嚟到和顺记。 我自问不算细食, 而我朋友比我更大食。 我哋叫咗两个炸髀饭, 加一碟猪手。 饱到一个地步令我谂起第三世界都于心有愧, 最后真系食唔晒。所以奉劝各位女士, 如果你唔系做扎铁的 你都要有啲心理准备面对呢个庞大分量的考验。 你可以话, 呢啲嘢关我咩事㖞!我食几啖食唔晒咪算啰! 但系阿女, 做人唔系咁㗎。 农夫系好用心机种米, 只鸡又好用心机成长, 到个厨师又用心机煮。 去到你个口你偏偏唔用心机食, 系浪费咗好多人嘅心机。如果你身边有朋友唔识得珍惜香港嘅富裕资源, 我建议你哋去啲落后国家住一排, 返到嚟香港包你成个人唔同晒。所以如果你系一个细食的小女人又想 试下庞大炸鸡扒嘅威力, 你哋可以几个女人仔食一只鸡髀, 又或者自备一个外卖盒,将食净嘅拎走。 系咪一举多得又为己为人呢?后记炸肶大到好似t骨扒, 锯下锯下真系好爽。 个饭仲有只蛋,加一些蔬菜, 营养及味道都很丰富。
后记