2023-07-23 577 浏览
今日整完头好鬼死饿,于是同一齐整头嘅朋友经过见到呢间叫做爷爷鸡饭嘅餐厅就贪得意走入去食😂两个大饿鬼见到样样都想食就唔谂啦一于叫个个二人餐,贪佢乜都有唔洗谂实填得饱个肚!🐣胡麻鸡丝粉皮前菜嚟讲佢做到开胃嘅作用😋胡麻汁甜甜地带起嫩滑鸡丝嘅咸味,凉凉地嘅粉皮捞埋个汁𠽌一声就溜左入口,我地三两下手势就清左呢碟😅🍤弹弹虾饼呢个虾饼外面炸到脆口,入面系打到起哂胶嘅弹牙虾肉好有咬口,配埋泰式鸡酱,系个出色嘅小食。🍞咖央多士呢间嘅多士系诚意同邪恶之作,烤到脆面嘅面包涂左咖央酱再夹住一块同面包差唔多厚嘅牛油,一食落去成口都系牛油香味同埋咖央嘅甜👍🏻🐥🍚爷爷海南鸡铺头名叫得爷爷鸡饭点可以唔食佢嘅海南鸡饭,虽然佢系配一个白饭,但系一啖嫩滑到皮肉都动L嘅海南鸡再轮流点甜酱油、甜辣酱同埋葱油再配口白饭,都已经够哂丰富😋食白饭比起鸡油饭又少啲罪疚感嘅😜🥣马来肉骨茶佢呢度嘅肉骨茶用料足,味道浓郁,有冬菇支竹豆卜,仲有4旧排骨同埋一整个蒜头,所以佢个汤真系入左口都会回甘一整餐👍🏻☕️红枣黑糖姜茶食左啲咁重口嘅一餐叹返杯养生姜茶清一清滞,饮完呢杯茶为成餐画左个完美嘅句号🫶🏻
🐣胡麻鸡丝粉皮
🍤弹弹虾饼