餐厅: 熊拉麵 (白加士街)
资讯:

2021-06-20 301 浏览
今个夏天熊拉面推出左新嘅鱼油捞面。唔同大细有唔同嘅价钱,咁就唔惊食唔晒。可以拣一种酱汁或者配料,既然佢推荐他他酱,咁我就拣他他酱啦。夏天嘅关系食汤面会比较热,可能会食到成身汗,捞面系一个唔错嘅选择。佢个面似豉油王炒面,不过就带甜(其实都几甜),加埋鱼油,其实系有啲腻。个他他酱系好重要,佢嘅酸酸地令到呢碗面有啲清爽嘅感觉。面质正常,算系粗面,暖嘅。配料唔错,叉烧放凉左,似食火腿,唔太腻,笋够多,冇渣,蛋好食,系入味嘅,不过因为个面已经好甜,佢个味蛋又系带甜,令到成碗面真系甜咗啲。不过我都系食晒嘅。服务就真系麻麻地,虽然拉面店我都唔期望有咩服务。我一入到去佢就俾咗吧枱位我,跟住佢想我掉位,因为佢要俾四连位其他人。佢有问我嘅,咁OK啦换啦,我要抽住自己个袋,一只手拎住口罩,另一只手拎住杯水,我都未拎晒啲嘢,佢已经比嚟紧班人企系我后边等我,跟住我见到佢抹都冇抹过张台就比其他人坐,疫情期间其实系咪都要卫生啲呢?我拎住咁多嘢,员工系咪都可以帮下手呢?
今个夏天熊拉面推出左新嘅鱼油捞面。

鱼油捞面

鱼油捞面