放工约咗BFF喺佢公司附近食饭,佢话带我去食一间特别又未食过嘅餐厅,仲话一定啱我口味😆Ohhh...原来系去食陕西菜「有缘小敍」,第一次尝试,又真系啱晒钟意食辣野又重口味嘅我🌶️麻辣大盘鸡我地嗌咗半只鸡小辣再加Biang Biang面,大大盘已经足够两个人食,酱汁味道咸香浓郁带微辣,但又不会盖过食材本身嘅味道,配上劲阔身又滑嘅Biang Biang面,面条上挂满酱汁,好惹味👍🏻豆角烧茄子豆角同茄子都炆得软腍入味,茄子绵密软滑配上豆角清爽嘅口感,呢个𩠌可以令我食多两碗饭😆干煸孜然豚肉豚肉片干煸后变得脆卜卜,咸咸香香嘅味道再加上干辣椒,又辣又惹味煎羊肉饺子香脆嘅羊肉煎饺,里面包住满满嘅羊肉馅料,每粒饺子都胀卜卜十分饱满,而且一啲都冇臊味,咬开里面嘅馅料仲充满汁水,我将大盘鸡嘅酱汁配搭饺子辣辣地更加惹味乳香鸡翼朋友极力推介嘅乳香鸡翼真系冇介绍错👍🏻大大只嘅鸡翼炸得酥脆香口,入口有一阵南乳嘅咸鲜味,外脆内嫩,必食!腊汁肉夹馍陕西特色小食肉夹馍😋半肥瘦嘅猪肉用腊汁去烹煮,食落口会感受到油脂嘅香气,肉质松化而且非常入味配搭酥脆嘅白吉饼,腊肉汁渗入馍中,饼酥肉香,鲜而不腻👍🏻📍有缘小敍 (佐敦)佐敦文

麻辣大盘鸡

豆角烧茄子

干煸孜然豚肉

煎羊肉饺子

乳香鸡翼

腊汁肉夹馍

📍有缘小敍 (佐敦)
佐敦文苑街36号地舖

人均消费:$200