餐厅: 陶源酒家
资讯:

餐厅: 陶源酒家
资讯:

❌️陶源酒家『假●无限』任食大闸蟹陶源酒家无限任食大闸蟹2 小时放题$498一位,送蟹粉小笼包(星期一至四) (原价 $616)2个时段,晚上 6 时至 8 时、晚上 7 时半至 9 时半。Klook 预订专享每位赠送蟹粉小笼包一只。【❌️无限追加】大闸蟹特备三种食法 1.清蒸—可以食到蟹的新鲜度2.太雕蒸—太雕味实在系太太太少了3.油盐焗—比较重味甚至有d大闸蟹已经开始有少少腥or臭🌸特盛三式一份1.鲍汁扣原只鲍鱼伴百灵菇—鲍鱼细细只,傻婆T一口一只,味道一般啦!百灵菇比较硬质,唔够入味。2.金汤小米烩辽参—细细碗,金汤味道几好,小米比较硬身,辽参就烟韧的感觉。3.蟹粉扒豆苗—三人一碟上,味道不错,都是冇咩蟹粉味,但食既时候要小心d,有蟹壳碎‼️🌸蟹粉小笼包比正常小笼包大只一点,淡淡味的蟹粉,味道一般。🌸北京片皮鸭这个不过不失,但只限一碟,想吃多一碟都唔上。片皮鸭够热时都多鸭油,但配料要追待应拎才会有,一笼四块膜膜。🌸小菜主食朱古力鸳鸯奶皇包—朱古力是表面的花纹,奶皇味道有层次,食到有吉士、椰丝、奶、蛋。椒盐猪扒—猪扒用松肉粉嗱得太劲干煸四季豆—有肉碎辣椒炒的四季豆,不过不失。手拍青瓜—这
❌️陶源酒家『假●无限』任食大闸蟹

爆膏⁉️
3个人战积

🌸特盛三式一份

🌸蟹粉小笼包
比正常小笼包大只一点,淡淡味的蟹粉,味道一般。

🌸北京片皮鸭

🌸小菜主食
椒盐猪扒—猪扒用松肉粉嗱得太劲
干煸四季豆—有肉碎辣椒炒的四季豆,不过不失。
手拍青瓜—这个青瓜爽脆,醋的酸度可接受。

🌸甜点
杨枝金露同香芒布甸既味道一模一样,芒果劲酸,一点诚意都冇。
杏仁茶就像水冲的再加少少少量蛋白花
红枣糕就不过不失,正常味道。
姜茶不太够姜味,糖比较多,好似饮紧糖水甘。
奶皇千层糕就正正常常。

‼️‼️‼️一开始店员服务态度正常,不过有好多炒散,问野都比较难得到答案,例如我依个套餐系米有依d食物送架?都答不到的。

大闸蟹只有一开始会上一次,食到一半,你需要不停甘去追食物,否则你会完全冇食物上枱,连甜品,小食一律都冇。傻婆6:45递第三张单、7:10第四张单、7:20第五张单,去到7:30简直冇上过任何食物,期间要不停追先有少少食物上枱!黑衫男经理本身好好甘提醒你快d落单就会快d有大闸蟹食,因为本身蒸既时间都需要15至20分钟,但到最后竟然被恐吓,因为我地由6:45递既单去到7:30d大闸蟹系完全冇上过,侍应表示要揾经理先可以解决,所以傻婆们就叫经理过黎,好似乞丐甘先上左6只大闸蟹,跟住想佢上埋另外2张单既大闸蟹,佢竟然好恶甘讲:你要上晒d大闸蟹?你地食得晒咩?食5晒每一只要收$68架!傻婆们回:系呀!食得晒,你上啦~但点知都系黎得10只,再讲一次先肯再上多10只。

不单止系傻婆们,其他同场同时段几枱既食客既食物都系甘!成个过程真系好不满,傻婆们食到成肚气!完全同场既所有食客都要努力追单都未必有得上,但明明陶源酒家无限任食大闸蟹2 小时放题啰!

不是写无限任食就真的会给你任食,原来都会有限制,入单数量多就代表客人食左,只有落单冇出单架,这个黑衫男经理就是这样!落单不出食物,但就去客人枱质疑食客,还作出恐吓,最后黑衫男经理淆底潜水了。
一间大型连所酒家都可以这样做,真系完全不能接受,难道真系唔怕违反商品条例咩!

======详情======
陶源酒家