2018-03-24 45 浏览
黎到铜锣湾闹市,有间隐世楼上火锅店同一般火锅店不同,呢度有似partyroom既房,比一大班人食饭庆祝都好有气氛~温暖;)前茶 麻辣木耳同青瓜相当野味呢度有两个餐牌,一个系海鲜套餐,另一个系普通跟肉类既餐无海鲜~一场黎到,加上是海鲜控,当然简海鲜套餐😊首先简汤底先,原来呢度有埋鸡煲,经员工介绍呢度鸡煲既香料系好正宗,有别于出面既味道,所以简左小辣,唔辣唔过引麻! 由于我地两款汤底,所以另一个就简左清清地但又好补既花肠螺头鸡汤,令到我好期待!花胶真材实料大大旧,仲有猪骨令到汤更鲜甜,重要系有好多个螺头系汤度~好入味!鸡煲一上到就好入味~啲料同鸡既份量差不多,好入咪呀~啲鸡仲要够滑够辣同香口,真系滋味 推介😎之后仲落埋安格斯牛颈脊肉,呢种食饭有另一种味同牛好夹~不过如果无咁重口味,试下鸡汤底都好突出肥牛既新鲜之后拣咗一啲手工丸,有 墨丸芝士牛丸,最重要系 够弹牙!好咬口耶其次叫左个炸「巨」响铃,第一次见到,经理话系师傅亲自炮制,绝不马虎,食得好满足登登登登~到压轴既海鲜拼盘杀到😃😃有鲍鱼,大蚬,海虾,带子,青口,扇贝送到摆到好有心思同诚意,非常欣赏!款款都非常够鲜美~渌熟左啲肉质依然细嫩弹
黎到铜锣湾闹市,有间隐世楼上火锅

前茶 麻辣木耳同青瓜相当野味

登登登登~到压轴既海鲜拼盘杀到😃😃
有鲍鱼,大蚬,海虾,带子,青口,扇贝送到

摆到好有心思同诚意,非常欣赏!
款款都非常够鲜美~渌熟左啲肉质依然细嫩弹牙~巧巧吱

水饺自家包的皮薄饀靓!最紧要配埋花胶鸡汤是天作之合

饮品都好多可以选择,不但有韩国饮品同果汁,重点系红白酒+韩国啤Fitz任饮

虽然我少饮酒,但经经理介绍,试左红白酒,平时我比较岩饮白酒,今次试佢既红酒感觉不错!比其他红酒易入口,非常钟意

心太软

最后。。唔洗去食糖水! 包埋甜品心太软~o ii shi~超有水准 ,值回票价😊

如果公司同事有聚会,下次一定卜返间房包场🤣点热闹都唔会影响到人又开心~岩哂开party+庆祝生日喔!
2018-03-20
心太软