2023-01-21 296 浏览
睇到网上群组推介呢间隐世盈小馆,虽然地点有点隔涉,但揸车嚟就非常方便,因为门前已经可以免费泊车,加上Dog Friendly,好多客人都会带同狗狗一齐嚟食嘢。店舖唔太大,装修简洁有落地大玻璃,阳光透入餐厅,门外仲有露天茶座位置。食物用心制作,唔似港式西餐。#黑松露白汁海鲜意粉 $68意粉硬度刚好,海鲜食材水平以上,份量都唔少,大虾爽口、仲有鱼柳及鱿鱼,白汁忌廉味浓,调味采用西式香料,仲有一匙羹黑松露酱放面,唔会似港式西餐。#台式牛肋肉烩饭 $62碟头饭形式上菜,谂住都系正正常常,点知味道竟然有惊喜,牛肋肉炆得入味够腍,番茄洋葱作配料,总觉得厨师系加咗某种香料去烹调,酱汁味道好有层次。#盈小馆地址:元朗潭尾青山公路米埔段168号
黑松露白汁海鲜意粉

#黑松露白汁海鲜意粉 $68