翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-03-13 45 浏览
趁而家限聚令仲可以食晚市,梗系趁收工同朋友喺尖沙咀周围揾吓有咩好食啦。醒起以前食lunch喺亚士厘图见到有唔少餐厅,今次就决定过去。亚士厘道个位其实有少少难揾,需要喺海防道穿过宝丰大厦个大堂。餐厅位于二楼,座位之间都好阔落。侍应姐姐好热情咁介绍我哋今期特价之选,餐厅而家唔同嘅菜式分别做紧五折同埋八折,海鲜都有呢个折头真系好抵!今次我哋食咗3道𩠌,首先系瑶柱龙虾。第一次是用瑶柱同埋香辣肉碎等嘅配料去炒龙虾肉,非常新鲜同埋惹味,而且肉质好鲜嫩。再加上做紧五折抵呀!跟住就系避风塘猪手虽然价钱平但系份量好十足,平时食避风塘最钟意就系佢啲炸蒜而佢哋都整得好香辣。唔似得平时喺出边食,佢哋仲有精心摆盘。最后一道就系金银蒜蒸茄子食咁多肉梗系要食返少少蔬菜啦,我哋拣咗食茄子。餐厅好用心咁整走晒茄子嘅紫色皮,惊影响口感。呢味𩠌不得了送饭一流,如果我仲食得落嘅话一定会加一碗白饭,实在太香口!最后两个人埋单$598,包埋菜芥。今餐饱到连猪手都食唔晒。对于海鲜餐来讲我觉得价钱差唔多啦,虽然佢有做好多优惠但系绝对冇Hea你嘅感觉。下次再嚟嘅话我要试吓佢嘅蟹。

今次我哋食咗3道𩠌,首先系瑶柱龙虾。
瑶柱龙虾

跟住就系避风塘猪手