餐厅: 聚來車仔麵
资讯:

2024-06-01 47 浏览
估唔到深水埗行到咁入嘅内街有间隐世港式车仔餐厅,门口贴有明星嚟帮衬嘅合照。行经过比「车仔饭餐」吸引到,几特别㖞,试吓先!拣咗几款车仔𩠌配白饭,有鱼蛋、猪红、鸡肾,牛腩。第一次咁食,啱晒我老公。又钟意食车仔面嘅𩠌,但食面又唔觉饱,今次配饭,凑米气!而我就拣咗招牌葱油鸡扒饭。葱油汁好香!鸡扒啱啱新鲜生炸起,热辣辣!外表香脆,肉嫩多汁,葱油汁饭捞埋半熟鸡蛋汁,真系几好味😋 本身唔太饿都一啖一啖食晒。煎饺子🥟都唔错🫶🏻 两面煎到金黄色好靓,首先要讲系个皮唔韧,唔洗死咬。以煎食过煎饺子嘅皮好韧,用力扯,结果个皮烂咗,个馅跌晒出嚟😵‍💫 呢度食完全冇呢个问题。咬开,外皮酥脆到听到声,见到入面肉馅,皮薄馅靓,好味!

拣咗几款车仔𩠌配白饭,有鱼蛋、猪红、鸡肾,牛腩。

2024-05-27