2024-10-24
难得比我抽到演唱会票,睇之前当然食餐好既!今日黎左沃川,依间开业20年有多既人气隐世居酒屋!慢煮牛舌沙律,牛舌因为慢煮既关系保留左口感,入口甜甜地越吃越有牛味,好开胃!Omakase 刺身拼盘,餐厅一大特色就系可以根据你budget 预备时式刺身。通常会根据当季新鲜食材推荐当晩菜式,今次我地有𩽾康鱼肝,鳕鱼白子,秋刀鱼刺身,三文鱼腩,蜜柑鲷三食。每款都超级新鲜,最中意一定系蜜柑鲷!入口鲜甜之余仲有淡淡橘香,好特别,仲要越食越香!𩽾康鱼肝食落甘香幼滑,鱼肝无好重既内藏味道,反而系有啲似鱼肉味,正!鳕鱼白子,听讲系雄性鱼类的生殖线,有啲似小肠但呈白色。入口即溶而细腻滑溜,估唔到又几好味!好少见有餐厅卖鱿鱼饺子,依度仲有得食!用料丰富而内里既鱿鱼粒吃落弹牙,味道鲜香!居酒屋点少得串烧呢,叫左猪腩肉,鸡胸软骨串,鸡脚筋串,鸡肝串,鸡皮串,蒜芯。最特别系鸡皮串,因为串法同其他居酒屋好唔同,吃落外脆内里烟韧,好味!另外蒜芯真好正,只调味少少香辣但非常惹味!苦瓜炒豚肉,可以睇得出用料非常用心!餐厅用左日本苦瓜薄切,鸡蛋及豚肉翻炒而成。苦瓜微甘而口感爽口,鸡蛋半熟,加上炒豚肉,咸鲜味十足!越简单既菜肴
苦瓜炒豚肉,可以睇得出用料非常用心!餐厅用左日本苦瓜薄切,鸡蛋及豚肉翻炒而成。苦瓜微甘而口感爽口,鸡蛋半熟,加上炒豚肉,咸鲜味十足!越简单既菜肴越难做得好,依度竟然可以做得到甘有层次,由选料开始已经睇得出餐厅既诚意!正!
浓汤虾乌冬,汤头非常鲜甜!虾汤带有浓浓既鲜味,调味刚好唔会过咸。虾肉大大只新鲜弹牙,而乌冬份量都好多,吸晒虾汤甘食真系太满足!
粟米夭扶良,可以叫粟米天妇罗,炸浆极薄而香脆可口!粟米炸完之后好甜,正。另外值得一提系完全唔油,就连垫底既纸都无油,好神奇!
甜品试左佢地既水晶梨北海道芝士,简单既料理但超级好味!梨既水份香味加上芝士既奶香,估唔到系甘夹!一试便爱上!
整体黎讲今餐非常满意!由员工既态度,师傅既用心,睇到餐厅满满既诚意,食物非常有水准,一定会再黎!下次黎可以book 佢地既房,朋友聚会最岩!