2023-01-13
今日收到张传单 见到荃湾开咗一间日式串烧店价钱合理 加上好耐冇食过串烧 就去试一试餐厅主要以黑白色为主非常干净光猛餐厅大概有10张4人枱左右落单系用QR code黎扫唔会漏单而且大部份都有晒图片图文并茂 最先嚟到嘅系饮品要咗一支津露茶同埋姜蜜乐姜蜜乐味道有少少似可乐味软糖咁 少少酸酸地 但又甜丝丝 好得意又几夹而且每台仲会送一客前菜而家𠮶晚系酱汁蒜头沙律蒜头经过腌制之后唔会食到好呛喉嘅蒜味但又会保留到蒜头𠮶阵爽爽地嘅口感池鱼唐扬每一条池鱼都炸得松脆可以连骨咁食 非常香口上枱时热辣辣 趁热食特别脆 烧墨鱼头: 墨鱼头爽脆 一串有六至七粒烧鸡肝:咬落沙沙地嘅口感 唔会烧到过老盐烧五花腩:Juice有肉汁 食落啖啖肉烧鸡软骨:调味啱啱好 咬落弹牙烧鸡心:又系咬落烟靭咁 虽然冇鸡肾咁爽口,但因为圆形一粒粒嘅关系食落口会弹下弹下咁盐烧牛骨髓:第一次食烧嘅牛骨髓 意想唔到系咁好食,面头层膜烟烟韧韧咁包住滑脱脱嘅骨髓佢唔似打边炉时个口感一pat pat,反而有啲咬口烧白鳝:烧到块皮脆脆地,但啲肉又好嫩原条肉碎茄子平时食开嘅烧茄子会俾啲孜然味盖晒但呢间餐厅系用肉碎食到茄子嘅原味,再加上肉碎甜甜地嘅调味
价钱合理 加上好耐冇食过串烧 就去试一试
烧墨鱼头: 墨鱼头爽脆 一串有六至七粒
烧鸡肝:咬落沙沙地嘅口感 唔会烧到过老
盐烧五花腩:Juice有肉汁 食落啖啖肉
烧鸡软骨:调味啱啱好 咬落弹牙
佢唔似打边炉时个口感一pat pat,反而有啲咬口
烧白鳝:烧到块皮脆脆地,但啲肉又好嫩
原条肉碎茄子
平时食开嘅烧茄子会俾啲孜然味盖晒
但呢间餐厅系用肉碎
食到茄子嘅原味,再加上肉碎甜甜地嘅调味
有少少台式嘅鲁肉味咁 感觉非常之夹
明太子烧饭团