2021-08-18
山长水远去到屯门食呢间cafeMenu选择唔多,本身冇抱好大期望点知野食黎到出奇地好食要揾一间餐厅同咖啡都有水准一啲都唔容易,但呢间餐厅可以话两样都超水准,值得一试!餐厅位置都算方便,距离轻铁站5分钟左右路程☕ 焦糖鲜奶咖啡 Caramel Latte ($37)咖啡一放上枱既时候已经眼前一亮,海马拉花好特别,而且好有心思!闻落去亦都有好浓郁既焦糖香味饮落去同想像中都一样,焦糖同咖啡配合得非常好,唔会太甜!🍝 北海道帆立贝明太子意粉 Hokkaido Scallop Ming Taizi Spaghetti ($100)卖相相当唔错,帆立贝煎得恰到好处,外皮焦香,内里非常juicy明太子意粉一向系我既最爱,意粉捞混左啲酱之后食到明太子粒粒分明,非常爽脆十分推介!🍝 黑松露杂菌意粉 Spaghetti with mixed Wild Mushrooms in Black Truffle Cream Sauce ($70)杂菌意粉可以话系餐厅非常普遍,黑松露配埋杂菌一定冇得输而且餐厅一啲都唔吝啬,黑松露味非常香浓
Menu选择唔多,本身冇抱好大期望
点知野食黎到出奇地好食
餐厅位置都算方便,距离轻铁站5分钟左右路程
☕ 焦糖鲜奶咖啡 Caramel Latte ($37)
闻落去亦都有好浓郁既焦糖香味
饮落去同想像中都一样,焦糖同咖啡配合得非常好,唔会太甜!
焦糖鲜奶咖啡 Caramel Latte
十分推介!
杂菌意粉可以话系餐厅非常普遍,黑松露配埋杂菌一定冇得输
而且餐厅一啲都唔吝啬,黑松露味非常香浓