2018-09-18 184 浏览
男朋友返酒店,所以打风都要返工,佢地前日就被迫要系酒店训,惊佢地返唔到工。。。。所以星期六收工后同佢食个饭先再返去,佢话好似放监咁🙈系 mk 行左阵见到有间新餐厅,系之前见到大同话好食既餐厅分店,就入去试下。一入去就系扑鼻既酸香味,睇黎 d 人话螺丝粉好正宗都信得过 😏睇完 menu 心大心细,螺丝粉一定要叫啦,佢有胡椒猪肚鸡汤面同卜卜蚬花甲粉丝又无理由唔叫架,最后加多个蛋饺。螺丝粉 $48 真系好食,以我平时唔好酸辣(我好麻辣多d)黎讲都会为左佢返黎,好开胃啊食下食下就食哂😂 但我至爱都系卜卜蚬花甲粉丝 $62!辣辣地,蚬同花甲都鲜甜,粉丝爽滑,转头就 KO 哂🙈 胡椒猪肚鸡 $68 相比之下就失色左 d,个汤底够味,不过面身比较硬,可能改其他粉食好好多。鸡件斩得比较细同唔够嫩滑。蛋饺 $18 好出色👍🏻 皮好薄但好香蛋味,少可男友会争食😏 最后叫多个香酥排骨 $30都好香口,系少 d 肉食咁啰😅 食食下突然发现隔离枱就系话好食既大同!喂有无咁岩啊🤣 佢话食过返寻味,咁我食完都觉得系既。大家仲交换左好多饮食情报😆 下次一齐揾食啦!

螺丝粉 $48

但我至爱都系卜卜蚬花甲粉丝 $62!

辣辣地,蚬同花甲都鲜甜,粉丝爽滑,转头就 KO 哂🙈

胡椒猪肚鸡 $68

蛋饺 $18 好出色👍🏻

皮好薄但好香蛋味,少可男友会争食😏

最后叫多个香酥排骨 $30

都好香口,系少 d 肉食咁啰😅

食食下突然发现隔离枱就系话好食既大同!喂有无咁岩啊🤣

佢话食过返寻味,咁我食完都觉得系既。

大家仲交换左好多饮食情报😆 下次一齐揾食啦!
  • 卜卜蚬花甲粉
  • 蛋饺