2016-05-02
难得既系周围都系人既假日荃湾,要揾间唔使等位既舖头都难,要有质素又有位既应该无可能吧舖头好大间,除左卡位,中间仲有几张圆枱,其中一张可以坐到12人。黎食既人有一家大细既街坊,更多既系著住制服附近返工既员工,质素唔差先可以吸引到咁多街坊食吧餐牌可以点既一定好多,各式各样,但假期既今日都有餐叫就真感恩。不过黎到无理由唔食烧味吧油鸡,烧鸭饭 冻奶茶 hk49大概5分钟就上枱,速度尚算可以。不过卖相就几吸引,白饭份量适中,油鸡系上脾位,烧鸭切得整齐,个面油立立好吸引,而且有齐甜酸酱同姜蓉,非常齐存。豉油份量适中,令到个饭可以湿湿地咁食,有少少甜味,不错油鸡由于系脾位,少少肥但好香口,而且骨位大部分已切去,一啖咬落去满满的,有点肥腻但好好味,好滑唔鞋口。烧鸭既皮好脆,而且鸭肉唔韧,肉质一咬就开,面皮香脆有汁,食落感觉好好。豉油既甜味加埋甜酸酱捞落个饭特别开胃,好快就已经成个饭食哂冻奶茶份量同普通茶餐厅一样,茶味无咩特别,但奶味同甜味唔会太劲,而且雪溶左都唔会觉得整杯味道无哂。食完烧味满口油,之后饮返啖冻奶茶,感觉完美总括,烧味果然到位,虽然舖头唔系大街,而且隐藏于小花园旁,但质素与份量都非常好,
舖头好大间,除左卡位,中间仲有几张圆枱,其中一张可以坐到12人。黎食既人有一家大细既街坊,更多既系著住制服附近返工既员工,质素唔差先可以吸引到咁多街坊食吧 餐牌可以点既一定好多,各式各样,但假期既今日都有餐叫就真感恩。不过黎到无理由唔食烧味吧
油鸡,烧鸭饭 冻奶茶 hk49
冻奶茶
总括,烧味果然到位,虽然舖头唔系大街,而且隐藏于小花园旁,但质素与份量都非常好,值得一赞