招聘中
时薪
$15,000-$22,710
月薪
2024-08-26 1303 浏览
好耐未试过遇到咁差嘅用餐体验😨同阿仔去Meet Met Met食晚饭,叫咗一个「冬阴公海虾意粉」、「香煎日本刺身级带子|牛油果|龙虾汁椰菜花饭」、「芒果乳酸沙冰」同「冻宇治抹茶茶冻虎坚果燕麦拿铁」。我份意粉先到。大大一个碟,少少嘅份量喺中间,都唔紧要,我只系食到微辣微咸,一D 冬阴公味都无,其实系乜嘢味都无,好淡!虾就系新鲜嘅,算弹牙爽口;上面嘅火箭菜同个意粉完全唔夹,入面嘅蕃茄同矮瓜都未熟透😓等到我食完,阿仔个椰菜花饭都未嚟,我同店员讲,佢check完之后话即刻帮我做。结果阿仔好肚饿咁等多咗15分钟先有得食😤期间两杯饮品上嘅时候,我发现只有我哋𠮶枱系用纸杯,其他客人都系用玻璃杯或瓦杯。我问店员点解,佢话唔够人手洗杯🤯好明显纸杯嘅溶量系少过玻璃杯𠮶㖞!最后阿仔个椰菜花饭终于嚟到,卖相唔错,不过佢话唔好食,无龙虾味,似用茄汁捞埋嘅芡😵唔系砌餐厅「生猪肉」😂我真系见到隔离枱投诉猪扒系生嘅😱餐厅有帮佢哋煮返熟,不过到我走嘅时候佢哋都无再食,唔知味道如何🤷🏻‍♀️总之,我好耐未食过一餐咁难食又咁「甩辘」嘅餐厅😵睇返张单,原来餐厅系大家乐集团,估唔到水准会咁差!👎🏻

好耐未试过遇到咁差嘅用餐体验😨

冬阴公海虾意粉