餐厅: 金記冰室 (數碼港商場)
资讯:

2020-12-03 419 浏览
近排疫情严重咗好多,反弹得好犀利,所以趁戏院未强制关门,去睇多场戏先,今次近近地,去咗数码港睇。睇完七点几,超级肚饿,见到有间茶餐厅叫金记冰室,就即刻入咗去食晚饭。餐厅都算阔落,冷气都几舒服,我同朋友睇完餐牌就急急落单,我哋一人叫一个主食,再叫一个小炒,最后每人一杯野饮。我朋友叫咗个韭黄虾球炒滑蛋,蛋都算几滑,虾仁非常多,又大只,好够镬气,唔错。至于我就叫咗个铁板美式杂扒配薯菜,入面有牛扒、猪扒、鸡扒、烟肉同肠仔,超级大份,薯条非常新鲜同脆口,牛扒大过块面,鸡扒外皮香脆,再加黑椒汁,简直系一流!另外我哋叫嘅小炒都几有惊喜,呢个金砖风沙炸豆腐,豆腐炸到外脆内软,上面铺满炸咗金黄色嘅蒜粒同面包糠,食完一件又一件,会上瘾!好正!每人有一碗汤,我朋友嘅白饭,一人一杯冻柠茶。估唔到数码港都有好野食!

每人有一碗汤,我朋友嘅白饭,一人一杯冻柠茶。

估唔到数码港都有好野食!

2020-11-28