2018-08-27
最近约左好耐冇见既朋友,大家都喜欢食日本菜,睇左一轮食评,就决定试下呢间好评几多既日式餐厅,味道果然非常唔错,值得推荐。餐厅环境舒适有格调,环境都算清净,几适合我同朋友倾计。黎到当然想试下D新野,我地就叫左呢个鳀鱼伴季节野菜,味道非常新鲜特别。野菜包拾原条青瓜、南瓜等,全部都未经加工,保留到野菜本身既清甜,感觉非常健康。为呢道菜锦上添花既系个鳀鱼酱,食落咸咸地咁,味道类似淡淡地既虾酱,鲜味十足。支豆亦系我非常喜爱既一道下酒菜,慢慢食慢慢同朋友倾计,系的每之去居酒屋都必点既。呢个和牛寿司亦令人非常惊喜!大片既和牛食落入口即溶,有浓郁既油香味,一啖放落口就Perfect。烧鱿鱼筒亦系我相当偏爱既一道菜,餐厅既烧鱿鱼筒既质素亦相当唔错。鱿鱼筒烧得岩岩好,外面保留到烧物既香气,亦保持到鱿鱼本身弹牙既口感。红酒煮厚牛舌亦没有令人失望,酱汁有淡淡既红酒味,并唔会抢左牛舌本身既味道。牛舌非常厚身,但又煮得非常腍,相当易入口。明太子忌廉酱意粉可以话系令人相当惊艳!意粉有非常浓郁既忌廉香,加埋明太子味,令人食过番寻味。
餐厅环境舒适有格调,环境都算清净,几适合我同朋友倾计。